Linköpings kommun

Linköpings första cricketplan invigd

Dela

Cricketsporten har vuxit snabbt i Sverige under det senaste året, vilket också gäller Linköping Cricket Club. Nu har Linköpings kommun byggt en cricketplan i Vidingsjö.

Gustaf Appelberg (L) inviger Linköpings första cricketbana.
Gustaf Appelberg (L) inviger Linköpings första cricketbana.

– Nu finns en riktig plan på plats vilket ger cricketsporten i Linköping goda förutsättningar. Den kan nu växa och erbjuda barn, ungdomar och vuxna en möjlighet att utöva en tämligen ny spännande sport i Sverige, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Färdigställandet av planen sammanfaller lyckosamt med klubbens första säsong i nationellt ligaspel. Planen ligger på Vidingsjö motionscentrums stora sportfält i anslutning till flera fotbollsplaner.

Per Arnöman, sakkunnig inom idrott på kultur- och fritidsförvaltningen har länge arbetat med projektet.

– Som Sveriges femte största stad är jag glad över att Linköping äntligen fått en riktig cricketplan där den växande sporten kan utövas på ett professionellt sätt. Vi har under lång tid försökt få en plan. Nu är den äntligen på plats och vi är mycket nöjda, säger han.

Cricketspelet har förändrats under de senaste åren och bidragit till att öka populariteten för sporten. Det är inte längre ett 5-dagars spel med långsam takt som många tror att det är. Idag är det ett mycket mer intensivt och snabbt spel. Det finns många olika sätt att spela med allt från små lag till full storlek med 11 spelare per lag.

– Cricket kräver lagarbete och är utmärkt för teambuilding bland alla generationer av spelare. Vi ska arbeta för att Sverige i framtiden tar en plats internationellt. Det målet kan vi endast nå genom att börja på gräsrotsnivå och introducera idrotten för nya generationer, säger Mirza Abdullah Jan, vice ordförande Linköping Cricket Club.

Cricketplanen har finansierats av Linköpings kommun och Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna Östergötland.

Kontakter

Per Arnöman, sakkunnig inom idrottsfrågor
per.arnoman@linkoping.se, 013-20 59 15

Bilder

Gustaf Appelberg (L) inviger Linköpings första cricketbana.
Gustaf Appelberg (L) inviger Linköpings första cricketbana.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum