Linköpings kommun

Linköpings framträdande i Almedalen

Dela

Linköping kommer att synas och höras under politikerveckan i Almedalen, som startar söndag 3 juli. Ett stort antal politiker, experter och forskare från Linköping är inbjudna att medverka i olika seminarier. Höghastighetsjärnvägar, bostadsbyggande, solenergi och hållbara städer är några av de ämnen där Linköping har en framträdande roll.

Förutom att Linköping deltar i samarbetet East Sweden arenas egna evenemang, så är företrädare från Linköpings kommun och andra institutioner i Linköping inbjudna att medverka vid andra organisationers seminarier. Intresset för Linköpings utveckling i olika frågor är påtagligt.

Till exempel delat kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) i Sverigeförhandlingens seminarium om höghastighetsjärnvägar och nyttorna. Kommunalrådet Nils Hillerbrand (MP) medverkar i seminarier om solenergi. Stadsarkitekt Johann Wiklander debatterar behovet av ny arkitekturpolitik. Åsa Kullberg, affärsområdeschef på Leanlink diskuterar behovet av ursprungsmärkning av maten i skolor och äldreboenden.

Linköpings kommun medverkar i 22 evenemang och övriga deltagare från Linköping i ett 50-tal evenemang. Därtill kommer evenemang och seminarier i East Sweden Arenas regi.

En sammanställning över Linköpings medverkan i Almedalen finns i relaterat dokument nedan.

För ytterligare information kontakta kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) 072-240 07 40, kommunikationsdirektör Catarina Thuning, 070-320 28 63.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum