Linköpings kommun

Linköpings fristadsförfattare med i läsaktivitet på biblioteket

Dela

Bokcirklar, läscaféer, utställningar och en pjäs på temat att möta något nytt. Det erbjuder Linköpings stadsbibliotek under hela hösten.

Linköpings stadsbibliotek är med i projektet Läsvågen, som är en del i arbetet med att stimulera läslust. Som en del i projektet genomförs under hösten en läsfrämjande kampanj. Kampanjen pågår hos alla Götabibliotek, som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Östergötland och Tranås.

Det gemensamma temat för satsningen är ”Läs bara! Att möta något nytt” och den gemensamma huvudboken är ”Ankomsten” av Shaun Tan. Boken handlar om en man som lämnar sin familj för att söka en bättre framtid för dem i ett okänt land.

Stifts- och landsbiblioteket genomför en bokcirkel på engelska (Ankomsten/The Arrival) onsdagarna 28 september, 26 oktober och 23 november klockan 17.30–19.00. Linköpings fristadsförfattare Housam Al-Mosilli är en av de medverkande.

Senare i höst, 11 oktober visar Sagateatern föreställningen ”Ankomsten” av Teateri, i samarbete med Regionbibliotek Östergötland och Karil. (Kulturarrangörer i Linköping)

23 november föreläser Housam Al-Mosilli, på Stifts- och landsbiblioteket under rubriken “The journey to the roof of the world”, där han berättar om händelser och människor han mött på vägen från Syrien till Sverige.

Kontakt Linköpings stadsbibliotek: Maria Engman, maria.engman@linkoping.se, telefon 013- 20 89 70.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum