Linköpings kommun

Linköpings fristadsförfattare på plats

Dela

Housam Al-Mosilli, 29 år, poet från Syrien, är Linköpings kommuns fristadsförfattare. Han lämnade Syrien 2012 efter att ha blivit fängslad och torterad i tre omgångar. Han har bott i Istanbul, Turkiet de senaste tre åren på flykt undan den syriska regimens säkerhetsstyrkor, på grund av sitt författarskap.

Housam Al-Mosilli är författare, journalist, översättare (engelska/arabiska) och forskare. Han kommer att stanna i Linköping i två år om allt går som det ska.

Han är här ensam och bor i en lägenhet i Linköping. Han skriver på en roman, en faktabok om film och politik och skriver också artiklar i flera utländska media om vad som händer i Syrien på den politiska arenan .

Han vill vara en offentlig person och gärna framträda i olika sammanhang. Det finns redan planer på ett framträdande på Linköpings stadsbibliotek under våren.

Det var våren 2015 som Linköping blev fristadskommun. Då ingick kommunen ett avtal med det internationella nätverket ICORN, International Cities Of Refuge Network. Att vara fristad innebär att Linköpings kommun under två år erbjuder en person ett stipendium, ett tryggt boende samt kontakt med nätverk i staden och regionens kulturliv. Syftet är att personen fritt ska kunna utvecklas inom sitt konstområde.

För ytterligare information mejla projektansvariga Annika Ekström Stockman annika.ekstrom-stockman@linkoping.se

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum