Linköpings kommun

Linköpings kommun fortsätter med riktade insatser till nystartade företag

Dela

Småföretag och enskilda näringsidkare har drabbats hårt av coronapandemin. Därför ger Linköpings kommun under 2021 fortsatt stöd till Nyföretagarcentrum för att genomföra riktade insatser till företag yngre än tre år.

- Läget för Linköpings nystartade företag har blivit tuffare under höst- och vintermånaderna. Med fortsatt pandemi och ytterligare nedstängningar blir förutsättningarna för de nystartade företagen väldigt utmanande, förklarar Anna Hjertstedt Leijon, vd på Nyföretagarcentrum i Linköping.

Under 2020 tilldelades Nyföretagarcentrum ett extra bidrag från Linköpings kommun för att genomföra riktade stödinsatser till målgruppen nyföretagare 1-3 år med säte i Linköping. Då coronapandemin är långtifrån över är denna målgrupp fortfarande i stort behov av insatser i form av bland annat extra rådgivning kring de statliga stödåtgärderna.

- Under pandemin har det varit särskilt besvärligt för enskilda näringsidkare och många småföretag. Då är det extra viktigt att Nyföretagarcentrum har resurser för att kunna möta upp inte bara de som vill starta nya företag, utan också de som drivit företag en kortare tid, förklarar Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Därför fortsätter Linköpings kommun att stödja Nyföretagarcentrum med 250 000 kronor. Stödet ska gå till riktade insatser till nyföretagare, som startat sina företag under perioden 2017-2020 och som har det tufft på grund av coronapandemin.

- Stödet gör det möjligt för oss att bredda och anpassa vårt erbjudande i dessa tider av kris. Vi kan nu erbjuda flera nya aktiviteter anpassade efter krisen så som seminarier, enskilda expertrådgivningar och mentorträffar för att stötta våra nyföretagare, förklarar Anna Hjertstedt Leijon.

Nyföretagarcentrum är en stiftelse som är beroende av kommunens och deras partners stöd. Insatserna samordnas och synkroniseras med andra företagsstödjande aktörer som exempelvis ALMI, Region Östergötland Företagsjour samt med företag som levererar coachning för omställning.

- Varje litet företag som kan växa och anställa en medarbetare till betyder oerhört mycket för kommunens utveckling och våra möjligheter att pressa tillbaka arbetslösheten som vuxit under pandemin, avslutar Niklas Borg.

Kontakter

Anna Hjertstedt Leijon, vd på Nyföretagarcentrum i Linköping.
0708-82 44 17
anna.hjertstedt@nyforetagarcentrum.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum