Linköpings kommun

Linköpings kommun ger fortsatt stöd till LFC:s fadderakademi

Dela

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att Linköpings Fotboll Club, LFC, får 500 000 kronor för Fadderakademin år 2021. Nämnden har också godkänt uppföljningsrapporten för Fadderakademins verksamhetsår 2020. Akademin har fått ändra sitt arbetssätt under pandemiåret 2020 och besöken ute hos flicklagen har blivit extra uppskattade.

– Fysisk aktivitet är viktigt för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa. Idrottsrörelsens utmaningar att rekrytera och hålla kvar barn och unga har blivit allt större under pandemin. Här spelar Fadderakademin en viktig roll för att fortsätta inspirera och skänka optimism i dessa pandemitider, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fadderverksamheten är fortfarande viktig och uppskattad även om 2020 blev ett annorlunda år med anledning av coronapandemin. Under 2020 besöktes 87 flicklag. Med anledning av coronapandemin kunde inte LFC Night genomföras under 2020 och deltagande spelare har heller inte kunnat gå på LFC:s hemmamatcher. LFC uppfattar dock att LFC-spelarnas besök till de olika flicklagen har haft ännu större betydelse detta annorlunda år. 

Kultur- och fritidsnämnden har nu godkänt inkommen uppföljningsrapport avseende fadderakademin för verksamhetsåret 2020 och beslutat att LFC erhåller 500 000 kronor för Fadderakademin år 2021.

Linköpings FC:s fadderakademi initierades 2014 tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands Fotbollsförbund och innebär att spelare från LFC agerar faddrar till kommunens olika fotbollsföreningar som har dam- och flickverksamhet. Fadderakademin innefattar dels att LFC-spelare åker ut till olika flickfotbollslag och är med på lagens träningar, möjlighet för flicklag att besöka LFC i deras träningsmiljö, utbildningsinsatser samt deltagande i LFC Night där lagen bjuds in till Linköping Arena för en fotbollsfest tillsammans med LFC:s elitlag.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum