Linköpings kommun

Linköpings kommun köper mark av Akademiska Hus

Dela

Akademiska Hus och Linköpings kommun har tecknat avtal om försäljning av drygt 110 000 kvadratmeter mark i anslutning till stadsdelen Vallastaden, till en köpeskilling om cirka 150 miljoner kronor.

Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun

Försäljningen består av tre separata markområden som utgör en del av stamfastigheten Linköping Intellektet 1, med placering öster om Campus Valla och i direkt anslutning till den framväxande stadsdelen Vallastaden. Marken säljs till Linköpings kommun i syfte att kommunen ska kunna detaljplanelägga och expandera Vallastaden.

- Nu kan Vallastaden växa ytterligare och fortsätta förstärka området med ny innovativ arkitektur, fler bostäder och utökad service, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Försäljningen av marken kommer även att leda till att Campus Vallas attraktivitet stärks.

- Försäljningen bidrar i förlängningen till ett än mer attraktivt Campus Valla. Området berikas med närhet till en större sammanhängande stadsdel, som kan bidra till att tydligare länka samman Campus Valla med Linköping och stärka de befintliga kopplingarna till Vallastaden och Linköpings Science Park​, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Linköpings kommun tillträder den 1 juni 2022.


För mer information kontakta gärna:
Muharrem Demirok (C),ordförande samhällsbyggnadsnämnden / kommunalråd
Tel: 013-20 62 94
muharrem.demirok@linkoping.se

Anna Alsborger, fastighetsdirektör Akademiska Hus
Tel: 0709-79 45 72
E-post: anna.alsborger@akademiskahus.se

Malin Ferm, presschef Akademiska Hus
Tel: 0706-16 24 18
E-post: malin.ferm@akademiskahus.se

Bilder

Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum