Linköpings kommun

Linköpings kommun öppnar filial i Stockholm

Dela

Linköpings kommuns plankontor testar ett nytt grepp för att utöka sitt rekryteringsområde. Genom att öppna en filial i centrala Stockholm hoppas kommunen attrahera personer som vill arbeta med att utveckla Linköping, men fortfarande kunna bo kvar i Stockholm.

– Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer och vi står inför stora utmaningar de närmaste åren, med bland annat bygget av Ostlänken och andra stora stadsbyggnadsprojekt. Det innebär att vi måste hitta nya, innovativa sätt att rekrytera erfarna medarbetare även utanför vår region. Att öppna en filial i Stockholm är ett sådant sätt, säger Alisa Basic, chef för Plankontoret.

Tanken är att rekrytera 3-5 erfarna planarkitekter och projektledare/exploateringsingenjörer, som kan förstärka den kompetens som redan finns inom kontoret. Personerna kommer att tillhöra Plankontoret i Linköping, men ha sin arbetsplats i Stockholm.

– Det är roligt att vi kan vara en föregångare bland andra kommuner att tänka kreativt för att lösa en kompetensutmaning. Det är också en möjlighet för utflyttade Linköpingsbor att få arbeta med sin hemkommun och på sikt kanske bli lockade att flytta hem, säger Alisa Basic.

Rekryteringen startar idag och parallellt pågår arbetet med att hitta rätt lokal i Stockholm.

– Vi siktar på att ha lokal och personer på plats någon gång efter årsskiftet, berättar Alisa Basic.

Läs mer om tjänsterna under www.linkoping.se/lediga-jobb.

Kontakter

Alisa Basic, chef Plankontoret Linköpings kommun
013-20 68 85, alisa.basic@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum