Linköpings kommun

Linköpings kommun visar upp Vallastaden på Business Arena

Dela

Den 21-22 september deltar Linköpings kommun i Business Arena i Stockholm. På den stora fastighetsmässan visar Linköping upp exempel på innovativ stadsbyggnad. I fokus står Vallastaden och Ebbepark.

Linköpings kommun visar bland annat upp bygget av den nya stadsdelen Vallastaden på fastighetsmässan Business Arena i Stockholm. Foto: Vallastaden 2017 /Okidoki Arkitekter.

Den 21-22 september arrangeras Business Arena 2016 i Stockholm. Linköpings kommun deltar även i år tillsammans med Norrköpings kommun under det gemensamma varumärket East Sweden.

På mässan kommer Linköping visa hur staden ska växa. Visionen är en större innerstad med en helt ny vattennära stadsdel, ny centralstation och nya parker. Nya stråk ska binda ihop olika stadsdelar och innerstaden ska få en livfullare karaktär. Kommunen visar även upp två exempel på innovativ stadsbyggnad i Vallastaden och Ebbepark.

På torsdag kommer Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, att hålla en presentation där han berättar mer om Vallastadsmodellen. Modellen har tagits fram i samband med bygget av den nya stadsdelen Vallastaden. Den visar att kvalitet, snabbhet och volym går att kombinera inom rådande regelverk. Bygget räknas till Sverige mest innovativa samhällsbyggnadsprojekt och kommer att visas upp under bo- och samhällsexpot i Linköping nästa höst.

Syftet med att medverka i Business Arena är att visa upp och locka företag och byggherrar att överväga regionen för framtida etableringar av verksamhet och affärs- och fastighetsutveckling. Mässan samlar varje år ett stort antal ledande aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn och är därför en möjlighet att knyta nya kontakter.

Linköpings kommun representeras även av bland andra kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) samt Joakim Kärnborg och Hans Lander från Stadshus AB.

För ytterligare information kontakta Johanna Lensell Rebillon, Linköpings kommun, telefon 072 – 240 07 86.

För frågor om seminariet kontakta Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, telefon 013-20 73 37.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum