Linköpings kommun

Linköpings kommuns grundskolor får utmärkelse för digitalt lärande

Dela

Linköpings kommuns grundskolor ligger i framkant när det gäller digitalt lärande. De tilldelas nu kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2016.

– Det är jätteroligt att vi får den här utmärkelsen, säger Lars Rejdnell, barn- och ungdomschef i Linköpings kommun.
– Detta stärker Linköpings kommun och det arbete vi gör. Det visar att vi är på rätt väg i vårt arbete för ökad måluppfyllelse. På flera olika områden tar vi fram det stöd som behövs för att våra lärare och personal på ett bra sätt ska kunna arbeta med våra elever. Och våra politiker har varit modiga och vågat satsa när det gäller den digitala tekniken.

Bakom utmärkelsen Guldtrappan står stiftelsen Yngve Lindbergs minne och partners som exempelvis Skolverket, stiftelsen DIU och Sveriges kommuner och landsting. Guldtrappan har instiftats för skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete. Utmärkelsen delades ut första gången 2015.

Linköpings kommun är en av sex skolhuvudmän som får Guldtrappan 2016. Motiveringen för Linköpings kommuns grundskolor:

”För ett systematiskt ledarskap, med uppbyggd kultur kring kollegialt lärande och skolutveckling baserad på extern förstalärargrupp som gör klassbesök, intervjuer och ger snabb återkoppling, kombinerad med en ledarutbildning med internationella partners och kontinuerligt stöd i egen utvärdering av resultat för varje skola. Utvecklingsarbete med centra och lärarnätverk med ämnesfokus och med 1-1-satsning, infrastruktur och support som grund”.

För ytterligare information kontakta Lars Rejdnell, barn- och ungdomschef i Linköpings kommun, telefon 070-593 34 63.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum