Linköpings kommun

Linköpings och Norrköpings kommunledningar besöker Aalborg

Dela

Aalborg i Danmark är en inspirerande stad, som har genomgått en spännande förändring de senaste årtiondena. Därför gör nu kommunledningarna i Linköping och Norrköping ett gemensamt besök där. Det är också upptakten till ett fördjupat samarbete mellan Linköping och Norrköping.

– Linköping och Norrköping har förutsättningar som liknar Aalborgs. Vi gör denna resa för att lära av Aalborgs framgångsrika arbete och ta med oss nya idéer och tankar hem i den fortsatta utvecklingen av vår region. Vår region stärks av samarbetet mellan Linköping och Norrköping, ett samarbete jag hoppas kommer att utvecklas ytterligare av denna resa, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Aalborg har genomgått en stark förändring och utveckling under de senaste 25-30 åren då framförallt den gamla cementindustrin gått i graven. Nyckeln till framgång har varit ett utvecklat samarbete mellan politik, näringsliv och universitet.

– Aalborg är en stad som likt våra växer och utvecklas i snabb takt. Framförallt är de kända för ett bra samarbete med universitetet, något vi kan lära oss av. Därför ska det bli spännande att under ett par dagar ta del av och få diskutera deras arbete och hur vi kan utveckla vårt samarbete, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Det tidigare industriella hamnområdet har fått en ny utveckling för boende och verksamheter relaterade till den teknologiska industrin, universitetsrelaterade verksamheter, kultur, nöje och upplevelser.

Aalborg har genom kommunal planering och regional samverkan framgångsrikt verkat för ökad attraktivitet och hållbar tillväxt. Det finns idag flera intressanta förslag och konkreta framtidsplaner att ta del av.

På resan deltar politikerna i planeringsutskotten i Linköping och Norrköping. Resan är ett led i den fördjupade samverkan emellan kommunerna, samt den fortsatta samverkan i det europeiska nätverket EUniverCities där Linköping och Norrköping samt Linköpings universitet ingår som trepart. Aalborgs kommun och Aalborgs universitet är i tandemmedlemmar EUniverCities.

För ytterligare information kontakta kommunstyrelsens ordförande i Linköping, Kristina Edlund (S), telefon 0722-40 07 40

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum