Linköpings kommun

Linköpings självkörande bussar firar ett år

Dela

Det är ett år sedan två självkörande och eldrivna bussar började köra på campusområdet i Linköping. Trots ett år kantat av pandemi har bussarna i forskningsprojektet “Ride the future” lyckats köra drygt 570 mil, vilket motsvarar hela sträckan Linköping-Madrid tur och retur. Nästa steg är att testa bussarna i stadsmiljö i Vallastaden.

– Efter mycket jobb har vi fått igång den operativa verksamheten med två bussar som rullar på Campus. Resan hit har varit mycket lärorik. Pandemin har gjort att verksamheten med de självkörande bussarna har behövts anpassas och det har även påverkat våra forskningsprojekt. Men trots detta är flera projekt med koppling till bussarna i gång, säger Anna Anund, forskningschef vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI.

Flera forskningsprojekt igång

Ett av forskningsprojekten som bedrivs med bussarna som plattform har fokus på att göra  kollektivtrafiken mer tillgänglig  för personer med synnedsättning genom olika digitala verktyg. Projektet Synnedsattas resande finansieras av Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, K2. De självkörande bussarna är också en del av EU-projektet SHOW vars syfte är att demonstrera hur framtidens olika transportlösningar kan integreras och fungera tillsammans i en stad. 

Det som är spännande med en öppen forskningsplattform som denna är den stora bredden. Forskare är välkomna att komma på nya frågeställningar och användningsområden för plattformen och använda den som en resurs i sina projektansökningar. Vi har redan projekt inom många olika områden och nya tillkommer hela tiden, säger Mikael Asplund docent i datalogi vid Linköpings universitet och forskningskoordinator för de självkörande bussarna.

Sedan invigningen i mars 2020 har de självkörande bussarna haft drygt 1 600 resenärer ombord. På grund av rådande pandemi kör bussarna sedan december utan passagerare och endast i forskningssyfte.

De självkörande bussarna kommer till Vallastaden under 2021

Vi ser fram emot nästa steg i projektet där våra självkörande fordon kommer koppla ihop campuset med Vallastaden. Redan idag kör fordonen i olika kontexter, på vägar tillsammans med bilar och bussar och på campus huvudstråk ”corson” bland gående och cyklister. I Vallastaden kommer vi dessutom se hur de självkörande fordonen kan skapa bättre resmöjligheter mellan kollektivtrafikens hållplatslägen och målpunkter såsom serviceboendet och skolan och bli ett riktigt komplement till den traditionella kollektivtrafiken, säger Christian Monstein, innovationschef på Transdev Sverige AB.

Projektet har redan fått ett tillfälligt tillstånd från Transportstyrelsen för att göra förberedelsearbete för att kunna köra fordonen autonomt under andra halvan av 2021. För invånarna innebär detta att de redan under våren kommer att se de självkörande fordonen köra manuellt genom Vallastaden som ett första steg.

– Det är rätt häftigt att Linköping blir en av de första kommunerna i Sverige med att testa självkörande bussar i stadsmiljö. Vi satsar mycket på framtidens mobilitet och därför var det även självklart för oss att delta i fortsättningen av projektet och satsa ytterligare 1,5 miljoner kronor på de självkörande bussarna, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd i Linköpings kommun.

Fakta:

  • “Ride the future” är ett forskningsprojekt vars syftet är att ta reda på hur elektrifierade och självkörande minibussar kan komplettera den befintliga kollektivtrafiken och därmed öka kollektivtrafikens konkurrenskraft gentemot den privatägda bilen och underlätta för fler att resa kollektivt. Samarbetspartnerna i projektet är VTI, Linköpings universitet (LiU), Östgötatrafiken, Transdev, Akademiska Hus, RISE, Linköpings Science Park och Linköpings kommun.
  • Bussarna trafikerar en 2,1 kilometer lång sträcka på campusområdet i Linköping med åtta hållplatser. Unikt med projektet är att vi arbetar med två olika fordon som interagerar med varandra: Navya Autonom Shuttle DL4 och EasyMile WZ10 gen2 som tar 11-13 passagerare. 
  • En säkerhetsförare som också är kundvärd finns ombord och kan ta över körningen manuellt ifall det behövs. 

Kontakter

Anna Anund, Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI
013-20 43 27
anna.anund@vti.se

Mikael Asplund, Linköpings universitet
013-28 26 68
mikael.asplund@liu.se

Christian Monstein, Transdev
08-629 50 00
christian.monstein@transdev.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum