Linköpings kommun

Linköpings stadsfest ställs in

Dela

Tyvärr blir det ingen stadsfest i år heller för Linköpingsborna. På grund av pandemiläget bedömer arrangörerna att den blir omöjlig att genomföra i sin klassiska form. Istället siktar man på att genomföra aktiviteter och festligheter för Linköpingsborna senare i höst.

I slutet av augusti skulle Linköpings kommun tillsammans med huvudarrangören Visit Linköping & Co bjudit in till 2021 års upplaga av Linköpings stadsfest. Men nu blir det ändrade planer och den för många efterlängtade stadsfesten ställs in. Precis som förra året är anledningen pandemin och de restriktioner som råder kring allmänna sammankomster.

– Det här är förstås jättetråkigt. Inte bara för Linköpingsborna, utan också för alla de näringsidkare, exempelvis restauranger och butiker, som skulle behövt denna skjuts för sina affärer. Men vår bedömning är att även om restriktionerna skulle tas bort senare i sommar och smittoläget förbättras ordentligt, så är det vare sig realistiskt eller ansvarstagande att skapa en stadsfest i sin klassiska form i augusti, säger Anders Thorén, mötes- och evenemangschef på Visit Linköping & Co.

Det råder osäkerhet kring hur läget kommer att se ut i augusti och vilka restriktioner som kommer att gälla då. Visit Linköping & Co och Linköpings kommun följer pandemiutvecklingen löpande och ambitionen är att kunna genomföra någon form av fest för Linköpingsborna i höst istället.

– Vår förhoppning är förstås att läget ska se betydligt bättre ut i höst. Vi vet att Linköpingsborna älskar sin stadsfest och längtar efter att få träffas igen. Vi planerar därför för alternativa sätt att skapa glädje för våra invånare och nytta för näringsidkarna i city i höst istället. Exakt under vilka former får vi återkomma till, beroende på vilka eventuella restriktioner som råder då, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör på Linköpings kommun.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum