Linköpings stift

Linköpings stift fylls av vackra finländska julsånger

Dela

I år vänds alla sverigefinländares blickar mot Linköpings stift i Svenska kyrkan. Stiftet har lett arbetet med att kora de vackraste julsångerna - en tradition med ett halvsekel på nacken.


De vackraste julsångerna – Kauneimmat joululaulut – är en snart femtioårig tradition bland sverigefinländare i Sverige och finländare i Finland. Årets sånghäfte i Svenska kyrkan har tagits fram av Linköpings stift och Norrköpings pastorat och biskop Martin Modéus har lämnat en särskild hälsning med anledning av stiftets värdskap.

På grund av pandemin kan vi inte samlas i kyrkor för att sjunga tillsammans. Istället finns en digital julkalender på Facebook där det varje dag publiceras en ny sång framförd av sverigefinska musiker och sångare runt om i landet. Facebookgruppen Kauneimpien joululaulujen joulukalenteri har på kort tid fått 1700 medlemmar.

Sångerna publiceras också på svenskakyrkan.se/suomeksi-sidan.

Mer information: Anna Toivonen, präst i Norrköpings pastorat, tel: 0721947817, 011-241414, anna.toivonen@svenskakyrkan.se

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum