Linköpings stift

Linköpings stift slår insamlingsrekord i fasteaktion

Dela

Församlingarna i Linköpings stift har samlat in drygt 3.4 miljoner kronor i årets fasteaktion. Det är nära tredubbelt så mycket jämfört med 2021.

Temat för årets fasteaktion: ”Dela lika under samma himmel".
Temat för årets fasteaktion: ”Dela lika under samma himmel".

- Alla tiders rekord! Vilket fantastiskt arbete som gjorts i församlingarna, säger Fredrik Olofsson, stiftsadjunkt för internationella relationer.

Fasteaktionen drivs av Act Svenska kyrkan och genomförs i hela Sverige. Totalt har 61,6 miljoner kronor samlats in. Årets fasteaktion hade temat ”Dela lika under samma himmel” och insamlade medel kommer att förse människor på flykt med mat, motverka hunger, svält och främja hållbar fred.

En del av pengarna har kommit in genom auktioner i samarbete med Tradera. Royne Mercurio, kommunikatör i Linköpings domkyrkopastorat auktionerade ut en tavla med ett motiv från sitt Herregud & Co, en underfundig bildserie som har hundratusentals följare på sociala medier. 11 000 inbringade den auktionen. Jesusvantar, böcker, sånglektioner är andra exempel på auktioner som bidragit till fasteauktionen.

Också kriget i Ukraina, som engagerat församlingar, privatpersoner och företag, har bidragit till det höga insamlingsresultatet.

– Tillsammans har vi uppnått ett helt fantastiskt resultat för Act Svenska kyrkans fasteaktion. På grund av det allvarliga världsläget, med ökade humanitära katastrofer och minskade biståndsmedel, är det ovärderligt, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

Mer information om årets fasteaktion

Insamlingsresultatet per stift jämfört med förra året

Fasteaktionen är Act Svenska kyrkans årliga insamlingskampanj som pågår under den kristna fastan mellan fastlagssöndagen (27 februari 2022) och palmsöndagen (10 april 2022).

Bilder

Temat för årets fasteaktion: ”Dela lika under samma himmel".
Temat för årets fasteaktion: ”Dela lika under samma himmel".
Ladda ned bild

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum