Linköpings kommun

Linköpingselever engagerade för hållbar utveckling

Dela

14-15 april kommer konferensen We Change till Linköping och Katedralskolan. Cirka 1000 gymnasieelever från olika skolor i Linköping besöker konferensen. Programmet är uppbyggt med föreläsning på förmiddagen och workshops på eftermiddagen. På torsdagen är det ungdomsombuden som ansvarar för workshoparna.

We Change är Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling. Våren 2016 är den återigen ute på turné tillsammans med samarbetspartners och inspiratörer för att diskutera hållbarhet. Denna gång sker det utifrån FN:s sjutton globala mål. Det kommer att hållas workshops och ge över 5 000 gymnasieelever verktyg för att påverka samhället till det bättre.

We Change är ett samarbete där ungdomar, skolor, myndigheter, kommuner, näringsliv och andra samhällsaktörer kan träffas och tillsammans engagera sig för en bättre värld. We Change är från början ett privat initiativ, som drivs av ungdomssajten ungdomar.se.

Linköpings kommun deltar i konferensturnén dels för att skapa ett fördjupat engagemang och intresse för hållbarhetsfrågorna generellt, och dels att få en ökad kunskap om Linköpings pågående och planerade miljö- och klimatarbete. Linköping har som mål att bli koldioxidneutral kommun 2025.

Se bifogat program nedan för olika programpunkter. För ytterligare information kontakta Karin Nyman, Linköpings kommun, 070-314 21 57.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum