Europaparlamentet

Linköpingselever frågar ut EU-minister Hans Dahlgren - OBS NY TID!

Dela

Den 22 april frågar elever vid Berzeliusskolan i Linköping ut EU-minister Hans Dahlgren i en frågestund under ett digitalt besök.

Eleverna vid Berzeliusskolan får i 30 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Vi är väldigt glada att kunna erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

— För att öka kunskapen och engagemanget kring EU och europeiska frågor hos våra elever är vi på Berzeliusskolan sedan i höstas med i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram (EPAS), vilket ger både oss lärare och våra elever bättre möjligheter och förutsättningar att jobba med dessa frågor, säger Martin Wickman, gymnasielärare och EU-skolambassadör vid Berzeliusskolan.

Dag: Fredag 22 april

Tid: 09.30–10.00 EU-minister Hans Dahlgren frågas ut

Moderatorer: Markus Bonekamp och Anna Christiansson Roth, Europaparlamentets kontor i Sverige.

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Berzeliusskolan är en av 76 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum