Linköpings kommun

Linköpingspolitiker till Fair Trade Forum

Dela

Den 18-20 augusti åker miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP) Fairtrade Forum i Göteborg. Nästa år tar Linköping över stafettpinnen från Göteborg och arrangerar Fairtrade Forum 2017.

Även miljöstrateg Tommy Ek och miljöinformatör Niclas Alsö åker till Fairtrade Forum för att få kunskap och inspiration inför 2017.

Linköpings kommun kommer att bjuda in näringsliv, föreningar och andra organisationer att genomföra forumet, som är öppet för allmänheten.

Linköping är diplomerad som en Fairtrade City sedan 2009 och engagerar lokalsamhället för att öka utbudet och försäljningen av rättvis handlade produkter.

– Ju fler vi blir lokalt som väljer dessa produkter, desto större skillnad gör vi för miljontals odlare och anställda och deras familjer i länder med utbredd fattigdom. I en värld där 1,2 miljarder människor lever i fattigdom och där en av åtta går och lägger sig hungrig känns handeln som ett av de kraftfullaste verktygen för att lyfta människor ur fattigdom. Men för att det ska fungera behöver handeln ske på rättvisa villkor, säger Nils Hillerbrand.

Fair Trade Forum är den årliga nationella samlingsplatsen för aktörer som på olika sätt och former arbetar med etisk och rättvis handel. Huvudman för arrangemanget är värdkommunen tillsammans med Nätverket för rättvis handel som är ett nätverk som består av 16 medlemmar.

– Vi är väldigt glada för att Linköping blir värdkommun för Fair Trade Forum nästa år, säger Nils Hillerbrand. Vi besöker Göteborg för att förbereda oss och inspireras.

För ytterligare information kontakta miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP) telefon 0703-62 62 40

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum