Linköpings kommun

Linköpingspolitiker till möte om hållbara städer i Bilbao

Dela

Miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP) och kommunalråd Paul Lindvall (M) deltar vid nätverket ICLEI:s Europakongress 27-29 april i Bilbao i Spanien. Städer som arbetar för hållbar utveckling möts.

ICLEI - Local Governments for Sustainability är världens ledande nätverk med över 1 000 städer och metropoler som förbundit sig att verka för en hållbar framtid. Linköpings kommun är en av elva svenska kommuner som är medlemmar i nätverket.

Konferensen är den åttonde europeiska ICLEI-konferensen. Ansvariga politiker på lokal och regional nivå från hela Europa deltar. Kongressen är ett tillfälle att utbyta kunskaper och dela erfarenheter inom miljöpolitikområdet med andra aktörer från hela Europa.

Nils Hillerbrand kommer på konferensen att presentera Linköpings långsiktiga och framgångsrika biogassatsningar, bland annat allmänhetens engagemang, med gröna påsen som exempel. Paul Lindvall kommer att företräda Linköping i ett möte med borgmästare från hela Europa.

– Vi kommer att ta del av goda exempel från klimatarbetet i Europa och förstärka våra kontakter inom ICLEI och med andra framgångsrika europeiska kommuner inom miljöområdet, säger miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP). Jag är övertygad om att vi kommer att få kunskaper och idéer som kan hjälpa oss i det lokala klimatarbetet och målet att bli en koldioxidneutral kommun år 2025. Under konferensen bjuder vi även in till ett möte med andra svenska klimatkommuner.

– En starkt bidragande faktor till Linköpings framgångsrika klimat- och miljösatsningar är en sedan lång tid tillbaka etablerad politisk samsyn om betydelsen av ett långsiktigt och målmedvetet arbete, säger kommunalråd Paul Lindvall (M). Konferensen kommer förhoppningsvis att innebära att vi kan ta hem fler goda långsiktiga idéer till Linköping.

För ytterligare information kontakta miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP), telefon 0703-62 62 40 eller kommunalråd Paul Lindvall (M) telefon 0702-11 44 82.

 

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum