Svenska Cykelförbundet

Lisa Nordén kör linje efter sjukdom i VM-truppen

Dela

Ett mekaniskt fel satte punkt för Lisa Nordén vid dagens tempolopp på VM i Imola, Italien efter en i övrigt stark prestation. Lisa Nordén får dock en ny chans på lördag då hon tar plats i det svenska damlaget och kör damernas linjelopp.

Lisa Nordén tar plats i damtruppen efter sjukdom.
Lisa Nordén tar plats i damtruppen efter sjukdom.

Lisa Nordén kör alltså damernas linjelopp tillsammans med Julia Borgström och Hanna Nilsson. Detta efter att Wilma Olausson drabbats av snuva och halsont.
Lisa Nordén gjorde en stark insats vid dagens tempolopp och länge såg det ut som hon skulle sluta på en tiondeplats. Oturen var dock framme och kedjan hoppade för tempomästarinnan. Nu laddar hon om.

- Det bli en tuff uppgift. Jag har inte cyklat landsväg alls i år, utan satsat på triathlon och tempo, säger Lisa direkt efter loppet.

Efter beskedet att Wilma Olausson inte kunde delta, var det oklart om Lisa skulle kunna hoppa in i hennes ställe - eftersom Nordéns landsvägscykel stod kvar i Sverige. Förbundskapten Lucas Persson säger att det nu löst sig och att Lisa kommer att kunna köra på sin cykel på lördag. 

- Lisa är topp tre av alla tjejer i Sverige och vi har en plan för linjeloppet nu. Hon kommer göra stor nytta, säger han. 

Emila Fahlin är redan borta från damtruppen efter förra veckans handledsbrott. Och under onsdagen stod det klart att Wilma inte kommer till start. 

Wilma Olausson, spurtade hem en femteplats i tempo på EM i Plouay i slutet av augusti och kom även femma på VM i Harrogate 2019. Den 19-åriga Billdalstjejen är därmed en av Sveriges mest lovande cyklister just nu.

Bilder

Lisa Nordén tar plats i damtruppen efter sjukdom.
Lisa Nordén tar plats i damtruppen efter sjukdom.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum