Lunds stift, Svenska kyrkan

Lise-Lott Jönsson är ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt

Dela

Biskop Johan Tyrberg har utnämnt kyrkoherde Lise-Lott Jönsson att från den 1 december 2021 vara kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Kontraktet omfattas av församlingarna i Eslövs, Hörby, Höörs, Kävlinge, Landskrona och Svalövs kommuner. Utnämningen gäller till och med den 30 november 2026.

Lise-Lott Jönsson är ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Foto: Privat
Lise-Lott Jönsson är ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Foto: Privat

Lise-Lott Jönsson prästvigdes 1994 för Strängnäs stift och är sedan 2012 kyrkoherde i Västra Karaby, Hofterup och Dagstorps pastorat. Hon är också knuten till Södra skånska regementet (P7) som militärpastor sedan 2007 och arbetar med ledarskapsutveckling både för Svenska kyrkan och Försvarsmakten i form av handledarskap i UGL (Utvecklig Grupp Ledare) och med parrelationer som handledare för PREP-kurser i studieförbundet Sensus och Svenska Soldathemsförbundets regi. Lise-Lott Jönsson efterträder kontraktsprosten Mikael Johansson, kyrkoherde i Höörs församling.

– Jag beskrivs ofta som en glad person och därför har jag med glädje och tacksamhet tackat ja till biskop Johans förfrågan om att bli ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Uppdraget känns stort och ansvarsfyllt och jag ska efter bästa förmåga försöka leva upp till de förväntningar som ställs. Tillsammans med kontraktets alla medarbetare vill jag verka för ett gott samarbete, säger Lise-Lott Jönsson.

Mottagningsgudstjänst:
Lise-Lott Jönsson tas emot som kontraktsprost vid en gudstjänst som leds av biskop Johan Tyrberg i Västra Karaby kyrka den 13 februari klockan 10.

– Lise-Lott är en erfaren präst och kyrkoherde och har dessutom arbetat mycket med ledarskapsutveckling. Hon kommer att bli ett viktigt tillskott i prostkollegiet, säger biskop Johan Tyrberg.

Fakta:
Kontraktsprosten har uppgifter med tydlig koppling till biskopens funktion och biträder biskopen i dennes tillsyn och ledning. Uppdraget att vara kontraktsprost ges för fem år i taget. Lunds stift är indelat i 12 kontrakt. Läs mer här: https://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/kontraktsprostar

Kontaktuppgifter:
Lise-Lott Jönsson, 046-30 04 31

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lise-Lott Jönsson är ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Foto: Privat
Lise-Lott Jönsson är ny kontraktsprost i Frosta-Rönnebergs kontrakt. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 148 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum