Resia AB

Lissabon populär weekendstad bland svenskarna i sommar

Dela

Svenskarnas semesterbokningar fortsätter att trilla in och weekendresmål som Lissabon, Prag och Krakow klättrar snabbt på listorna. Att semestra i en storstad i sommar är mer populärt än någonsin. Många nöjer sig med några dagar av storstadspuls och historia medan andra kombinerar storstad med strandhäng och äventyr. Bokningsläget till Lissabon ligger just nu på +75 % jämfört med samma period förra året och intresset för staden fortsätter att öka.

- Portugal är ju ett land som inte på något sätt är nytt, men intresset för landet har varit lite varierande genom åren. När svenskarna letar nya upplevelser hamnar Lissabon högt och det är jättekul att se. Här kan man bland annat njuta av europas bästa bakverk, hisnande spårvagnsturer och ett mattempel med mat från hela världen. Det finns inget som saknas i Lissabon. Alla sinnen får sig en upplevelse att minnas för livet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Många skräddarsyr sin egen resa

Charter i all ära men för den som inte vill vara borta 7 eller 14 dagar kan det vara en utmaning att hitta en passande resa. Vill man vara borta till exempel 4 eller 10 dagar är det bästa alternativet att skräddarsy ett paket med flyg, boende och eventuellt en hyrbil. Gör man en sådan resa kan man vara lite mer flexibel och spontan, samtidigt som man kan säkra upp med att boka några nätter hemifrån redan innan avresa för att ha någonstans att ta vägen när man landar.

Kos gör comeback

Föredrar man att resa med charter är det Kos som är hetast just nu. Hit har bokningarna ökat med hela +80 % under den här veckan. För några år sedan var Kos mest känt för sitt stora utbud av nattklubbar och många barnfamiljer valde därför bort ön. Nu gör Kos comeback med vackra stränder, intressanta sevärdheter och pittoreska byar som bara väntar på att få utforskas. Byn Karmadena är ultimat för den som reser med barn – här finns även Kos längsta strand som är sex kilometer lång. Långgrunda stränder hittar man även i Tigakis som erbjuder en skön avkopplad atmosfär och barnvänliga dopp.

Sista minuten

Sista minuten-listorna fylldes tidigare enbart av typiska charterresmål. I år syns många heta europeiska storstäder på topp 10. Prag toppar den här veckan listan med en ökning på hela +191 %. Ett prisvärt resmål med massor att upptäcka för såväl öl- som historiefantasten. Larnaca trendar också under vecka 30, precis som Krakow, Paris, Split och Lissabon.

- Split känns som det ultimata resmålet, särskilt om det vankas prisvärda resor. Staden är en utmärkt utgångspunkt om man vill köra en spontansemester och mixa storstad med skärgårdsliv och paradisöar. Missa inte heller stadens häftiga sommarfestivaler! Man kan med fördel välja att boka in några nätter i Split innan man ger sig ut på äventyr bland öarna utanför. Hvar, Brac, Vis, Korcula, Solta eller Lastovo? Valen är många men mycket trevliga. Split och Lissabon är alltså några av sommarens favoriter, kanske hinner man med båda? menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 30

 1. London (1)
 2. Prag (4)
 3. Barcelona (7)
 4. Krakow (ny!)
 5. Malaga (5)          
 6. Paris (6)
 7. Lissabon (ny!)
 8. Palma de Mallorca (ny!)
 9. Nice (ny!)
 10. Budapest (8)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 30

 1. Rhodos stad (1)
 2. Palma de Mallorca (3)
 3. Chania (4)
 4. Larnaca (5)
 5. Antalya (6)
 6. Split (2)
 7. Kos stad (9)                        
 8. Las Palmas (ny!)
 9. Preveza (10)
 10. Santorini ny!)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 30

 1. Prag (10)
 2. Chania (3)
 3. London (4)
 4. Antalya (1)
 5. Larnaca (ny!)
 6. Krakow (ny!)
 7. Split (7)
 8. Rhodos stad (2)
 9. Paris (ny!)
 10. Lissabon (ny!)

- Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 22 – 28 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum