Resia AB

Lissabon populär weekendstad bland svenskarna i sommar

Dela

Svenskarnas semesterbokningar fortsätter att trilla in och weekendresmål som Lissabon, Prag och Krakow klättrar snabbt på listorna. Att semestra i en storstad i sommar är mer populärt än någonsin. Många nöjer sig med några dagar av storstadspuls och historia medan andra kombinerar storstad med strandhäng och äventyr. Bokningsläget till Lissabon ligger just nu på +75 % jämfört med samma period förra året och intresset för staden fortsätter att öka.

- Portugal är ju ett land som inte på något sätt är nytt, men intresset för landet har varit lite varierande genom åren. När svenskarna letar nya upplevelser hamnar Lissabon högt och det är jättekul att se. Här kan man bland annat njuta av europas bästa bakverk, hisnande spårvagnsturer och ett mattempel med mat från hela världen. Det finns inget som saknas i Lissabon. Alla sinnen får sig en upplevelse att minnas för livet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Många skräddarsyr sin egen resa

Charter i all ära men för den som inte vill vara borta 7 eller 14 dagar kan det vara en utmaning att hitta en passande resa. Vill man vara borta till exempel 4 eller 10 dagar är det bästa alternativet att skräddarsy ett paket med flyg, boende och eventuellt en hyrbil. Gör man en sådan resa kan man vara lite mer flexibel och spontan, samtidigt som man kan säkra upp med att boka några nätter hemifrån redan innan avresa för att ha någonstans att ta vägen när man landar.

Kos gör comeback

Föredrar man att resa med charter är det Kos som är hetast just nu. Hit har bokningarna ökat med hela +80 % under den här veckan. För några år sedan var Kos mest känt för sitt stora utbud av nattklubbar och många barnfamiljer valde därför bort ön. Nu gör Kos comeback med vackra stränder, intressanta sevärdheter och pittoreska byar som bara väntar på att få utforskas. Byn Karmadena är ultimat för den som reser med barn – här finns även Kos längsta strand som är sex kilometer lång. Långgrunda stränder hittar man även i Tigakis som erbjuder en skön avkopplad atmosfär och barnvänliga dopp.

Sista minuten

Sista minuten-listorna fylldes tidigare enbart av typiska charterresmål. I år syns många heta europeiska storstäder på topp 10. Prag toppar den här veckan listan med en ökning på hela +191 %. Ett prisvärt resmål med massor att upptäcka för såväl öl- som historiefantasten. Larnaca trendar också under vecka 30, precis som Krakow, Paris, Split och Lissabon.

- Split känns som det ultimata resmålet, särskilt om det vankas prisvärda resor. Staden är en utmärkt utgångspunkt om man vill köra en spontansemester och mixa storstad med skärgårdsliv och paradisöar. Missa inte heller stadens häftiga sommarfestivaler! Man kan med fördel välja att boka in några nätter i Split innan man ger sig ut på äventyr bland öarna utanför. Hvar, Brac, Vis, Korcula, Solta eller Lastovo? Valen är många men mycket trevliga. Split och Lissabon är alltså några av sommarens favoriter, kanske hinner man med båda? menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 30

 1. London (1)
 2. Prag (4)
 3. Barcelona (7)
 4. Krakow (ny!)
 5. Malaga (5)          
 6. Paris (6)
 7. Lissabon (ny!)
 8. Palma de Mallorca (ny!)
 9. Nice (ny!)
 10. Budapest (8)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 30

 1. Rhodos stad (1)
 2. Palma de Mallorca (3)
 3. Chania (4)
 4. Larnaca (5)
 5. Antalya (6)
 6. Split (2)
 7. Kos stad (9)                        
 8. Las Palmas (ny!)
 9. Preveza (10)
 10. Santorini ny!)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 30

 1. Prag (10)
 2. Chania (3)
 3. London (4)
 4. Antalya (1)
 5. Larnaca (ny!)
 6. Krakow (ny!)
 7. Split (7)
 8. Rhodos stad (2)
 9. Paris (ny!)
 10. Lissabon (ny!)

- Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 22 – 28 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Höstlovets absolut bästa resmål20.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Hösten närmar sig och bokningarna till höstlovet är redan i full gång. Höstlovet är ett av få lov där i stort sett alla barn i landet är lediga samtidigt. Därför är konkurrensen stor om resor till sol och äventyr. Precis som under sommaren är Europas storstäder väldigt eftertraktade med stora ökningar till bland annat Rom (+135 %) jämfört med samma period förra året. Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York högt upp på topplistan.

Höstens mest populära resmål12.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

När sommaren går mot sitt slut och vardagen kommer ikapp svenskarna är det många som redan drömmer sig bort till solvarma stränder och salta dopp. En stor del av befolkningen upplever dock att hösten är en svår period att hitta bra resmål på då det börjar svalna i Europa och man behöver resa längre bort för att få riktigt varma temperaturer. Så vart åker man? Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York och Orlando på topplistan.

Hit reste svenskarna i juni och juli – och det här resmålet valdes bort9.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Sommaren går mot sitt slut och det är dags att summera. En trend för sommaren 2019 har varit storstadssemestern som ökat stort med London (+38 %), Prag (+38 %) och Krakow (+40 %) i spetsen. Bland charterresmålen klättrar Preveza in på topp tio och nyare resmål som Durres och Kavala står för stora ökningar, även om de än så länge hamnar utanför topplistorna. Störst tapp står resorna till USA för – en effekt av den svaga svenska kronan.

Byt gummistövlar mot flipflops – fyndläge för soldyrkaren7.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Vi är bara i början av augusti men höstvädret är redan här och på många platser i landet öser regnet ner. Många svenskar har den här veckan gått tillbaka till jobbet och skolstarten börjar närma sig. Detta märks inte minst på priserna på resor som återigen är nere på från 299 kronor per person. För den som fortfarande har semesterdagar kvar är det nu man ska fynda, men det gäller att agera snabbt. När vädret är sämre på hemmaplan brukar resorna gå åt som smör i solsken.

Förläng sommaren – hit reser svenskarna i augusti och september29.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt i sommaren men många har redan avslutat sin semester och är tillbaka på jobbet. För den som sparat några semesterdagar är augusti och september fantastiska månader att resa utomlands på. Inte lika mycket folk, behagligt klimat och ofta bättre priser. Svenskarnas weekendfavoriter under sensommaren är Prag, Alicante och Palma de Mallorca som står för de största ökningarna. Inom chartern seglar Korfu upp på topplistan med en ökning på hela +219 %.

Bali, Albanien och Krakow lockar många svenskar15.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt uppe i högsommaren och vädret bjuder på en härlig mix av sol, vind och regn. Svenskarnas sug efter resor är stort och några av resmålen som toppar listorna just nu är bland annat Bali, Krakow och Albanien. En trend som märks tydligt i sommar är att svenskarna bokar sista minuten-resor i högre utsträckning då många fortfarande inväntar en repris på förra årets hetta här hemma och inte vill boka upp sig för lång tid innan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum