Dramaten

Liv Strömquist tänker på dig! och Mormors svarta ögon tillbaka på Dramaten

Dela

Två favoriter återvänder på Dramatens repertoar under våren. I maj får Liv Strömquist tänker på dig! och Tanja Lorentzons Mormors svarta ögon nypremiär på Lilla scenen.

Liv Strömquist tänker på dig!  Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på dig! Foto: Sören Vilks

Dramaten ger sju nya föreställningar av braksuccén Liv Strömquist tänker på dig! - en analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier. Här möts Whitney Houston, Agneta Hysén, Britney Spears och en massa andra personer som drabbats av ojämlika relationer. Och Liv Strömquist får publiken att tänka på varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att vara med henne.

Sagt i pressen
”skratt-tårarna rinner” Aftonbladet
"Genial” "Roligare kan det nästan inte bli". DN

Medverkande
David Book
Ana Gil de Melo Nascimento
Eric Stern
Sanna Sundqvist

Mormors svarta ögon är en personlig och humoristisk och betraktelse över tre generationers olika situationer. Om att leva under kriget, om att flytta till ett nytt land och om att prata ett annat språk än sina släktingar. Tanja Lorentzons monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor gjorde succé när den hade premiär 2010. Nu är den tillbaka med två föreställningar.

Sagt i pressen:
"en stor liten debut. Under 90 minuter trollbinder hon publiken" SvD
"Det är en pionjärinsats Tanja Lorentzon gör. En likadan pjäs har aldrig spelats på Dramaten." DN

Medverkande:
Tanja Lorentzon

Liv Strömquist tänker på dig!, nypremiär den 12 maj, Lilla scenen.
Mormors svarta ögon, nypremiär den 4 maj, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Liv Strömquist tänker på dig!  Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på dig! Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild
Mormors svarta ögon. Foto: Roger Stenberg
Mormors svarta ögon. Foto: Roger Stenberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum