Dramaten

Liv Strömquist tänker på dig! och Mormors svarta ögon tillbaka på Dramaten

Dela

Två favoriter återvänder på Dramatens repertoar under våren. I maj får Liv Strömquist tänker på dig! och Tanja Lorentzons Mormors svarta ögon nypremiär på Lilla scenen.

Liv Strömquist tänker på dig!  Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på dig! Foto: Sören Vilks

Dramaten ger sju nya föreställningar av braksuccén Liv Strömquist tänker på dig! - en analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier. Här möts Whitney Houston, Agneta Hysén, Britney Spears och en massa andra personer som drabbats av ojämlika relationer. Och Liv Strömquist får publiken att tänka på varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att vara med henne.

Sagt i pressen
”skratt-tårarna rinner” Aftonbladet
"Genial” "Roligare kan det nästan inte bli". DN

Medverkande
David Book
Ana Gil de Melo Nascimento
Eric Stern
Sanna Sundqvist

Mormors svarta ögon är en personlig och humoristisk och betraktelse över tre generationers olika situationer. Om att leva under kriget, om att flytta till ett nytt land och om att prata ett annat språk än sina släktingar. Tanja Lorentzons monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor gjorde succé när den hade premiär 2010. Nu är den tillbaka med två föreställningar.

Sagt i pressen:
"en stor liten debut. Under 90 minuter trollbinder hon publiken" SvD
"Det är en pionjärinsats Tanja Lorentzon gör. En likadan pjäs har aldrig spelats på Dramaten." DN

Medverkande:
Tanja Lorentzon

Liv Strömquist tänker på dig!, nypremiär den 12 maj, Lilla scenen.
Mormors svarta ögon, nypremiär den 4 maj, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Liv Strömquist tänker på dig!  Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på dig! Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild
Mormors svarta ögon. Foto: Roger Stenberg
Mormors svarta ögon. Foto: Roger Stenberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum