Dramaten

Liv Strömquist tänker på sig själv - en självisk uppföljare till succén Liv Strömquist tänker på dig

Dela

Tänkvärda kärleksråd från Sokrates, Beyoncé och Leonardo DiCaprio stöts och blöts på Unga Dramaten i den nyskrivna pjäsen Liv Strömquist tänker på sig själv, uppföljaren till succén Liv Strömquist tänker på dig. I rollerna ser vi inte bara ensemblen från ”ettan”; Eric Stern, Sanna Sundqvist, David Book och Ana Gil de Melo Nascimento. Nu får de också sällskap av Lotta Tejle och Per Svensson, samt Dramatendebutanterna Nina Dahn och William Spetz. Urpremiär på Lilla scenen den 11 september.

Liv Strömquist tänker på sig själv. Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på sig själv. Foto: Sören Vilks

Det är speciellt att göra teater i Corona-tiden. På vissa uppenbara sätt förstås; restriktioner styr våra repetitioner och publiken (de 50) måste varsamt slussas in av publikvärdar för att inte för mycket närkontakt ska uppstå. Men det är något annat också. Det är som om allt är mjukare just nu. Mjukare och skörare. Så även om vi säljer in ”Liv Strömquist tänker på sig själv” som en självisk uppföljare, tror jag egentligen att det är tvärtom. Det är en mjukare, skörare och lite mindre tvärsäker uppföljare, säger Ada Berger, regissör och konstnärlig ledare för Unga Dramaten.

Liv Strömquist tänker på sig själv är en rolig och aningens pessimistiska betraktelse om jakten på den rätta, fritt efter Liv Strömquists senaste seriealbum Den rödaste rosen slår ut. Vad händer med kärlekens magi när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Och vad kan vi egentligen lära oss av Sokrates, Beyoncé, Lord Byron och Leonardo DiCaprio innan vi alla blir kräsna konsumenter på singelmarknaden?

Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till Liv Strömquist tänker på dig!, succékomedin som hade urpremiär 2014, spelade 182 föreställningar för fullsatta salonger, sändes i SVT och nu även finns på Dramaten Play.

Regi och bearbetning av Ada Berger, Unga Dramatens konstnärliga ledare, som även låg bakom föregångaren. Ada Berger har varit verksam som regissör och dramatiker på bland annat Radioteatern, Uppsala Stadsteater och Malmö Stadsteater. Hon har arbetat på Sveriges Radio P3 med humorprogram som Hej domstol och Morgonpasset, samt varit konstnärlig ledare för Unga teatern, en barn- och ungdomsscen på Malmö Stadsteater.

Medverkande:
David Book
Nina Dahn
Ana Gil de Melo Nascimento
William Spetz
Eric Stern
Sanna Sundqvist
Per Svensson
Lotta Tejle

Regi: Ada Berger
Scenografi och kostym: Daniel Åkerström-Steen
Ljus: Jesper Larsson
Peruk och mask: Thea Holmberg Kristensen

Liv Strömquist tänker på sig själv, urpremiär 11 september, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Liv Strömquist tänker på sig själv. Foto: Sören Vilks
Liv Strömquist tänker på sig själv. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten delar värdskapet för europeisk digital teaterfestival22.12.2020 12:59:09 CETPressmeddelande

Den 20 januari inleds en fjorton dagar lång europeisk digital festival där flera engelsktextade teaterföreställningar publiceras dagligen. Hela festivalprogrammet släpps den 5 januari och finns då tillgängligt på Dramatens hemsida. – I en värld med närmast helt stängda gränser och med en konstform som blöder av att inte få möta sin publik känns det oerhört viktigt att ändå upprätthålla samarbeten med kollegor på den internationella arenan, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum