Region Örebro län

Live at Heart: lyric är tillbaka på Live at Heart!

Dela

Sveriges största internationella showcase-festival för musik, film, litteratur och entreprenörskap är tillbaka med nya intressanta inslag.

Poesiscen på Live at Heart är ett härligt återkommande inslag i festivalen. Inför årets upplaga är poesin en given del. Lördag 3 september kl. 19.00 öppnas dörrarna till ”Studion”, Örebro teaters nya scen.

- Jag är superglad att vi lyckas få in litteraturen och musiken på en av Örebros vackraste och häftigaste scener i år, nämligen Örebro teater, säger Martin Qvarfordt, CEO på Live at Heart. 

Poesiscenen Live at Heart: lyric är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro län, med syfte att lyfta fram lyriken som scenkonst och skapa en återkommande plattform för lokala och besökande poeter. Sedan 2021 sammanfattas bidragen till Live At Heart: lyric i en antologi med namnet Landstingspoesi.

- Nu kan vi nog börja kalla poesiscenen för tradition, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek och litteratur på Region Örebro län. Musik, film och litteratur har så många beröringspunkter och det är spännande att se vad som händer när kreativa människor från olika konstnärliga sammanhang möts.

Som tidigare medverkar sex poeter, minst hälften från Örebro län, och skriver nytt material till Live at Heart, för att fånga in något av samtiden. Anna Arvidsdotter, som är en av arbetarpoesins förnyare. Charlotte Jansdotter, som gjort succé på Dramaten med sin lyriska sorgesång. Agneta Wistrand Rosendal, som är en av länets mest erfarna poeter. Sten Wistrand, litteraturforskare och poet. Michael Horvath, som nyligen firat tioårsjubileum som scenpoet på Örebro Teater. Ulrika Mohlin, som tagit steget från sångtext till renodlad lyrik, med stöd av LAH Lyric. Samt Anna-Lova Rosell, som är en ny röst på Örebro poesiscen. 

För mer information kontakta

Katarina Strömgren Sandh, områdeschef Kultur och ideell sektor.

Telefon: 019- 602 62 99

E-post: katarina.stromgren-sandh@regionorebrolan.se

Linda Berg Ottoson, Utvecklingsledare Kultur och ideell sektor på Region Örebro län

Telefon: 076-108 72 58

E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum