Norrköpings kommun

Live i Norrköping öppnar scenerna för publiken i Coronatider

Dela

Konceptet ”Live i Norrköping” öppnar nu stadens livescener för publiken igen genom Live streamade konserter. Norrköping vill på detta annorlunda sätt bjuda in publiken till stadens scener. ”Live i Norrköping” är en kommunal satsning som lyfter fram, möjliggör och uppmuntrar Live streaming för att nå ut till publiken på ett nytt sätt.

Inititativet är kopplat till arbetet med kommunens globala nätverk för kreativa städer. Som UNESCO City of music samarbetar ett större antal aktörer för att aktivera det lokala musiklivet och öppna för gäster.
– Vi behöver hålla liv i våra fina livescener och vill koppla samman dem med både publiken och musiklivet. I en musikstad som Norrköping och som en UNESCO city of music möter vi utmaningarna via kreativa lösningar från det lokala musiklivet. Vi hoppas att det ska ge publiken ett varierat utbud av ny musik, lokal musik och andra unika upplevelser hemifrån. Vi öppnar bokningen på måndag nästa vecka och ett stort antal scener på en mängd datum och tider finns redan tillgängliga på olika prisnivåer. Det kommer vara väldigt olika omfattning, kvalitet och innehåll, säger Sandra Wall, näringslivsutvecklare för den kreativa sektorn Norrköpings kommun.

Kulturella och kreativa näringar har i snabb takt drabbats hårt av rådande situation. Att skapa nya plattformar för publiken skapar samtidigt nya möjligheter.
– Vi har som studieförbund med våra mål gått samman med Arbis Bar och Salonger, som är en kommersiell aktör, för att skapa ett helt nytt livekoncept. Tanken är att lyfta både platsen och musik på flera olika nivåer samma dag. Datumet vi har planerat det för är den 19 april, säger Kenny Lundström, verksamhetsansvarig ungdom, musik och media, Studieförbundet Vuxenskolan och som tog initiativ till satsningen.
– Det är kul att vara med i uppstarten av den här satsningen. Under de senaste två veckorna så har vi sett vår verksamhet gå från 100 till i princip 0. Det som skulle bli vår största konsertsäsong hittills blev omöjlig att genomföra. Det är lätt att tappa hoppet och fastna i en mörk spiral då, men när vi gav oss ut och pratade med våra vänner och kollegor i Norrköping så märkte vi snabbt en vilja att vända på det här mörka och vara kreativa tillsammans. Arbis scen har länge varit en plattform för små och stora artister och därför är vi otroligt taggade på fortsätta vara det i digital form, tillsammans med Vuxenskolan, säger John Söderström, eventchef på Arbis bar och salonger. 

Norrköpings kommun och Louis De Geer konsert & kongress går in med en särskild insats riktad till det lokala musiklivet och öppnar scenerna Värmekyrkan och Hörsalen för kostnadsfri bokning ett antal datum.
– Samarbetet med våra kommunala scener handlar i första hand om att talangerna här inte ska förlora tid, de behöver nå ut med sin musik även i vår. Det finns även plats för mer etablerade artister som vill streama via nationella plattformar för indiemusik, säger Sandra Wall.

Utbudet blir vad de olika aktörerna gör det till. Vissa kanske använder enklare teknik och sänder en enda låt via instagram, medan andra samlar flera aktörer och genomför en festival utan publik. Kanske passar en del på att spela in en musikvideo också.

Live i Norrköping går att boka via näringslivsavdelningen med start fredagen den 27 mars, men redan i dag öppnar ett instagramkonto som kompletterar Norrköping City of Music på Facebook. Där går det att följa information om vilka som väljer att streama, vilka tider och från vilken scen.
– Om inte publiken kan komma till musiken, låt musiken komma till publiken. Och alla är välkomna att streama Live i Norrköping, säger Sandra Wall.

Kontakt:
Sandra Wall
Titel: näringslivsutvecklare, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 16 27

Kenny Lundström
Titel: verksamhetsansvarig ungdom, musik och media, Studieförbundet Vuxenskolan
Telefon: 073-834 76 15

___________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 92

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

I Norrköping har kulturen en given plats. Norrköpings kommun har till uppgift att i tät samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping och medverka i utvecklingen av staden som idrotts- och kulturstad. Det görs bland annat genom plattformen Let´s create Norrköping som bjuder in till att vara med och skapa Norrköping och dess framtid. Norrköpings kommun som evenemangstad innehåller återkommande events som den tre dagar långa under sensommaren, Trädgårdslust som bjuder in till uteliv under vår och höst, Kulturnatten då hela staden sjuder av lokala evenemang en helg i september, julmarknaden i Värmekyrkan och nyårspromenaden som går genom Norrköpings vackra industrilandskap. Sommaren 2016 hölls SM-veckan i Norrköping och sommaren 2019 hölls den stora orienteringstävlingen O-ringen i Norrköping med 21 000 deltagare. Besöksnäringen i Norrköping finns både till för boende inom Norrköpings kommun och för besökare. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum