Svenska Friidrottsförbundet

Livesänd friidrott till helgen: Svensk Friidrott lanserar nytt utmaningskoncept

Dela

Tre orter. En utmaning. Fyra vinnare. På söndag lanserar Svensk Friidrott ett helt nytt utmaningskoncept: BAUHAUS Synchro Challenge.

I Göteborg, Stockholm och Karlstad kommer ett antal hoppare göra upp i en duell i kortbanehoppning (20 meters ansats) - i längdhopp. Vi sänder utmaningen live från alla orter på vår Facebook-sida med start 11:00. 12:30 fyller vi på med kortbanehoppning i tresteg, där hoppare från Stockholm och Göteborg deltar.

Det blir en mixad utmaning med både kvinnor och män i respektive startfält. Både Tilde Johansson, VM-debutant i höstas och tvåfaldig medaljör på U20-EM, och trestegstalangen Maja Åskag, guldmedaljör på ungdoms-OS i somras, finns med. På herrsidan i längd får vi se bland annat Sverige-femman genom tiderna Andreas Otterling och höjdtalangen från IF Göta: Melwin Lycke-Holm.

– Det ska verkligen bli superkul att utmana sig själv lite nu under Coronatider, säger Åskag.

– Jag hoppas verkligen att ni vill titta, samtidigt som ni har möjligheten att stanna hemma och hålla er friska, säger Johansson.

Så utformas utmaningen

Tidsprogrammet är utformat på så sätt att varje hoppomgång avverkas i tur och ordning på respektive ort, samtidigt som de övriga två orterna väntar in. Så när exempelvis Stockholms samtliga hoppare har avverkat första hoppomgången är det Karlstads tur, sen Göteborg. Totalt landar vi på sex hoppomgångar. 

Till längdutmaningen väntas tio hoppare på damsidan, och sju på herrsidan. I tresteg väntas sex hoppare på damsidan och fyra på herrsidan.

Kommentator för sändningen är Andreas Thornell.
Till Svensk Friidrotts Facebook-sida.

Några namn att hålla extra koll på:

Kvinnlig längd: Tilde Johansson, Malin Marmbrandt-Otterling, Kaiza Karlén
Mannlig längd: Andreas Otterling, Melwin Lycke-Holm

Kvinnlig tresteg: Maja Åskag, Malin Marmbrandt-Otterling
Manlig tresteg: Gustaf Bålström

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum