Umeå kommun

Livesändning: Smarta Kartan lyfter delning i Umeå

Dela

Allt fler konsumenter ser fördelarna med att ha tillgång till varor och tjänster snarare än att köpa och äga enskilt. Att dela, låna, hyra eller byta saker med andra är en växande trend. Onsdag 3 mars lanseras Smarta Kartan Umeå i en livesändning på Facebook i samarbete mellan Coompanion Nord och Umeå kommun.

Genom att synliggöra delningsekonomins verksamheter, platser och nätverk vill Smarta Kartan uppmuntra till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande. På kartan finns allt från Fritidsbanken, Cykeljuntan, lån av gratis spel, utegym, bilpooler och digitala liveföreläsningar med mera.
—Nya initiativ tillkommer hela tiden, vilket underlättar att leva smart och hållbart i Umeå, säger Rehman Amin, affärsutvecklare på Coompanion Nord som driver Smarta Kartan Umeå tillsammans med Umeå kommun.

Smarta Kartan på flera orter

Smarta Kartan drivs nationellt av ideella föreningen Kolloborativ Ekonomi Göteborg och finns etablerad i Malmö, Göteborg, Karlstad, Sjuhärad och nu även i Umeå. Smarta Kartan Umeå och finansieras av Sharing City Umeå genom det nationella programmet Sharing Cities Sweden.

Hållbar konsumtion centralt

— Vi ser fram mot att synliggöra alla fantastiska delningsinitiativ i Umeå. Vi har en stor bredd av tjänster redan idag och hoppas såklart att det här ska leda till att vi får ännu fler framöver. Att främja en hållbar konsumtion är centralt för att vi ska kunna fortsätta växa hållbart i Umeå. Vi vill också passa på att bjuda in alla som vill involvera sig i Smarta Kartan Umeås utveckling att ta kontakt och bidra, säger Philip Näslund, projektledare för Sharing City Umeå.

Läs mer om Smarta Kartan Umeå här: www.smartakartan.se/umea

Välkommen att delta på live lansering av Smarta Kartan Umeå
3 mars 2021 kl.13.30-14.30


Plats: Facebooklive Smarta Kartan Umeå Coompanion Västerbotten https://www.facebook.com/events/896064601164359/

Program:

  • Philip Näslund, Sharing City Umeå, presenterar Umeå kommuns arbete med delningstjänster.

  • Rehman Ahmin och Anna-Greta Eliasson, Coompanion Nord berättar om arbetet med Smarta Kartan Umeå.

  • Jonathan Mattebo Persson, ideella föreningen Kolloborativ Ekonomi Göteborg berättar om utvecklingen av Smarta Kartan nationellt.

För mer information:

Philip Näslund
projektledare
Sharing City Umeå, Umeå kommun
philip.naslund@umea.se
070 - 220 31 65

Rehman Amin
affärsutvecklare
Coompanion Nord
rehman.amin@coompanion.se
070 - 677 52 99

Jonathan Mattebo Persson
möjliggörare Smarta Kartan
Ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg
070 - 010 90 80 
jmp@kollekogbg.se 

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum