Uppsala Konsert & Kongress

Livetalkshow om män, bubblor & bakälskelser

Dela

Maud Karlsson är tillbaka med sin uppskattade och kaxiga livetalkshow ”A la Maud”. Nypremiären i april fylls av testosteron, nakenbad, fotboll och rock ’n roll. MÄN står i fullt fokus. Höstens "A la Maud" bjuder istället på socker och bubblor under tema BAKÄLSKELSER och en gång för alla reder vi ut frågan; Hur smakar egentligen Mauds bak?

Foto: Pontus Eklund, grafisk form: Magnus Hörberg UKK
Foto: Pontus Eklund, grafisk form: Magnus Hörberg UKK

A la Maud – Tema: Män

Män, manlighet, kroppar, skjortor, fotboll, sårbarhet, nakenbad, rock 'n roll, testosteron och erektioner. Fredag 9 april fyller tio män scenen med berättelser och tankar om hur det är att vara man.

– Det här ser jag så mycket fram emot. En kväll med helt underbara män som delar med sig från en enorm palett av tankar, erfarenheter och uttryck. Jag är så glad att vi ska göra det här tillsammans, säger Maud Karlsson.

Coste Apetrea är kapellmästare i kvällens husband. Hans egna metallkompositioner hänger tunga, vackra och komplexa i rummet och spelas ikväll av Coste själv. När kompositionerna kom ut var recensenterna lyriska. Denna kväll får vi höra uruppföranden från plattorna Rites of Passage och Surprisingly Heavy.

“instrumental music doesn't get more entertaining than this. It's the ultimate ear candy…” MJBrady Proggnosis 2006

Kvällens husband:
Petter Heineman – gitarr och sång
Gottfrid Åhman – bas
Vilgot Henriksson – trummor
Marcus Eriksson – gitarr och dragspel
Coste Apetrea – kapellmästare, gitarr, sång, melodica och keyboard

Koreografen Fabio Liberti gästar igen men det är den slovenske dansaren Jernej Bizjak som står på scenen i ett starkt och sårbart Solo for Real.

Brittisk-svenske konstnären Stuart Mayes delar med sig av sitt arbete och sina tankar om skjortan och slipsen. Makten och härligheten.

Jerry Shamgee eller #coachshamgee berättar om sitt arbete med unga män, kriminalitet, fotbollskultur och sitt projekt #mensuffertoo.

Konstnären och kroppsaktivisten Cristian Quintaro Soto tar oss med på en resa bland nakenbad, omsorg och samtalsförändingar.

Sveriges-radioprofilen Per Gulbrandsen berättar om sin blogg Lem och liv. Om vägen tillbaka till återställd erektion och sexhälsa efter en canceroperation.

Baren öppnar en timme innan showtime. DJ Andy Collins sätter stämningen redan i baren och det blir en utökad härlig kväll med allsköns konster och samtal.

A la Maud – Tema: Bubblor & bakälskelser

Kom och sätt tänderna i Mauds bak fredag den 30 september! För varje tugga bidrar du dessutom till organisationen Kvinna till Kvinna. Den splitternya bakelsen Bakälskelse har tagits fram i samarbete med Triller Mat & Bröd och är en hyllning till baken!

– Vår kära bakdel ses oftast som något provokativt, både i kulturen och i språket. Den är sexuellt laddad, förförisk och lovande men låter och stinker även om vi vill låtsas om annat. En komplex kroppsdel, för andra väl synlig, för oss själva en oönskad eller önskad del av oss, säger Maud och fortsätter:

– Hela kroppen är för mig vacker och samtidigt humoristisk och så också vår rumpa. Och det har varit fantastiskt roligt och utmanande att låta 3D-skanna och sedan gjuta av min egen ändalykt med den kunniga Fredrik Borg och få se den utvecklas i Trillers händer till att bli en smaskig bakelse."

Den sjungande stråkkvartetten Stråf med musiker Sanna Källman, Åsa Johansson, Tobias Edvardsson och Francis Shaughnessy gästar som husband med sina virvlande virtuosa toner och harmoniska röstklanger.

Dansarna Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer från KROPPSKLUBBEN visar utdrag ur föreställningen FOF.

Barnmorskan Katarina Svensson Flood som slog larm i media om unga tjejers sexvanor och brist på njutning sitter i soffan och berättar.

Fler gäster meddelas löpande på maudsart.se och ukk.se

Datum och tider:
9 april 19.00 = Tema Män
30 september 19.00 = Tema Bubblor & bakälskelser

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Stort internationellt danskompani intar UKK8.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Batsheva Dance Company är ett av världens mest ansedda danskompanier. Med konstnärlig höjd och dansare i absolut världsklass har de rönt stora framgångar och bidragit till utvecklingen av den samtida danskonsten. Under en hel vecka i juni 2022 intar Batsheva Ensemble scenerna på UKK i Uppsala med två olika dansföreställningar, inklusive en heldag vigd åt de berömda Gaga-dansklasserna för allmänheten. Biljettsläpp torsdag 9 december kl. 10:00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum