Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Livslektioner från Auschwitz

Dela

Vad har Bill Gates, Marian Keyes, Desmond Tutu och Oprah Winfrey gemensamt? Alla rekommenderar boken Att välja av Edith Eger.

Edith Egers Att välja är en av fem böcker som Bill Gates tycker att du ska läsa i sommar (se länkar nedan). Boken släpps på svenska i slutet av juli. För förhandsex eller läsex kontakta Bokförlaget Nona (uppgifter nedan).
 
Vid 16 års ålder skickas Edith till Auschwitz tillsammans med sin familj. Hon skiljs från sina föräldrar direkt vid ankomsten och bara några timmar efter det att de mördats i gaskammaren tvingar lägrets läkare, doktor Mengele, Edith att dansa för honom. När koncentrationslägret befrias, hittas Edith – knappt levande – i en stor hög med döda kroppar. 

Edith Eger överlevde, men i decennier led hon i tystnad av posttraumatisk stress och skuldkänslor. Först efter 35 år lyckades hon förlåta sig själv. 

I Att välja varvar psykologen Edith Eger sin egen starka historia med gripande berättelser om människor som hon har hjälpt under åren. Hon visar hur många håller sig själva som fångar – låsta av rädslor, oro eller det förflutna – och hon hjälper oss att hitta nyckeln till vår frihet. Att välja är en bok som förändrar livet. 

"Ediths berättelse om första delen av sitt liv är det som får dig att börja läsa den här boken, men hennes insikter som terapeut är det som kommer att följa dig långt efter det att du läst klart. Jag hoppas att den här boken kommer att kunna ge alla som behöver tröst i dessa svåra tider."  – Bill Gates

 ”Jag kan inte föreställa mig ett viktigare budskap än detta för vår tid.”   New York Times Book Review 

”Dr Egers berättelse har förändrat mig för alltid ... Att välja är en påminnelse om vad sant mod innebär under värsta tänkbara omständigheter och att vi alla har förmågan att fokusera på det vi förlorat eller att fokusera på det vi har kvar. "  – Oprah Winfrey 

Om Att Välja 

Att välja är skriven i samma tradition som Viktor Frankls klassiska Livet måste ha en mening (1946). Psykologen och psykiatrikern Viktor Frankl överlevde fyra förintelseläger, däribland Auschwitz, och under de åren förde han anteckningar om psykologiska strategier för överlevnad som lade grunden för hans terapiform logoterapi. Logoterapin är en form av existentiell analys inom humanistisk psykologi. När Viktor Frankl dog 1997 hade hans bok översatts till över 24 språk och sålts i över 10 miljoner exemplar. Amerikanska Library of Congress har utsett Livet måste ha en mening till en av världens tio mest inflytelserika böcker. 

Edith Eger verkar inom logoterapin och var även vän med Viktor Frankl. Enligt logoterapin är människans önskan att hitta en mening med livet vår starkaste och mest motiverande drivkraft. Och det går att hitta en mening, till och med under så fruktansvärda omständigheter som ett koncentrationsläger. Vi kan alla hitta en mening med det vi gör, det vi upplever och i vårt förhållningssätt till lidande. Alla människor är fria att välja förhållningssätt – även då man berövats allt, inklusive sitt människovärde. Vi kan alla välja att gå vidare. Att bli hela och leva våra liv så fullt ut som möjligt. 

I Edith Egers Att välja: Livslektioner från Auschwitz kombinerar hon sina egna livserfarenheter med sina kunskaper inom psykologin. Edith berättar om sitt mångåriga lidande, om hur hon till slut tog sig vidare och genom att även berätta hur hon har hjälpt andra illustrerar hon ytterligare hur viktigt det är att vi alla förstår att vi kan välja och därmed förändra våra liv. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum