Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Livsnödvändigt med Bengt Kyllinge

Dela

Livsnödvändigt är temat när Bengt Kyllinge kommer till Giddefredag i Gideonsbergskyrkan.

Bengt Kyllinge kommer att medverka med egna sånger med texter om det mångfacetterade liv vi delar på denna jord. Bengt som är både musiker och artist kommer att beröra relationer, skapelsen, liv och död, naturen och miljön.

Giddefredag firas på långfredag den 30/3. Den startar med tacobuffé kl 17 och fortsätter med sinnesrogudstjänst kl 18.30. Sinnesrogudstjänsten är en nära-livet-som-det-är-gudstjänst. Den innehåller mycket musik, som knyts ihop med sinnesrobönen och det som människor vill berätta ur deras liv; det sköra, svåra, starka, det som det kämpas med, det som får glädjen att komma.

Bengt Kyllinge har gjort fem album med endast egna låtar, samtliga finns på Spotify. Bengts musikvideos finns på youtube.com eller på bengtkyllinge.se

Kontakt:

Thomas Wasberg, 021-10 86 13, Thomas.Wasberg@svenskakyrkan.se

Bengt Kyllinge, 070-232 1234, bengt@kyllinge.se

Nyckelord

Bilder

Livsnödvändigt med Bengt Kyllinge
Livsnödvändigt med Bengt Kyllinge
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum