PR Direkt

Ljuddämpning på arbetsplatser har blivit allt viktigare ur ett trivselperspektiv

Dela

Allt fler kontorslandskap har en öppen planlösning och det finns både för-och nackdelar med det. Ett vanligt problem som ofta dyker upp är just ljudnivån. I ett öppet kontorslandskap, eller i andra offentliga miljöer där det vistas mycket människor, kan för mycket ljud snabbt bli ett hälsoproblem.

Störande ljud och bullernivåer från dålig akustik kan skapa obehag och leda till en sämre arbetsmiljö. Det kan resultera i allt ifrån stress, trötthet, koncentrationssvårigheter till ansträngd röst och nedsatt hörsel. 

Genom att ta hjälp av en skärmvägg och ljudabsorbenter kan du smidigt skapa en trivsam arbetsmiljö. Rätt skärmvägg kan snabbt sänka ljudnivån och dessutom leda till att det blir en lugnare miljö på jobbet. Att välja rätt skärmvägg till arbetsplatsen kan många gånger upplevas knepigt. För att göra det enklare har bolaget Aktiv Miljö tagit fram en ny läsvärd guide på hemsidan som inkluderar allt du behöver tänka på innan du beslutar sig om vilken skärmvägg du ska investera i. Företaget specialiserar sig på allt inom skärmväggar och ljudabsorbtion och hjälper företag och privatpersoner att hitta rätt. Att minska på höga ljud på arbetsplatsen lönar sig i längden. Dessutom minimerar du risken att råka ut för oväntade kostnader gällande arbetsfrånvaro och personal som inte orkar arbeta med full kapacitet. Ljud som uppleves som störande kan i värsta fall resultera i att du skadar din och dina anställdas hörsel. 

 Fler arbetsplatser har nu börjat inse vikten av att sträva efter en sund och trivsam arbetsplats, eftersom detta ökar motivationen och produktiviteten samtidigt som det höjer jobbtillfredsställelsen” säger pressansvarig på Aktiv Miljö.

Skärmväggar och ljudabsorbenter lämpar sig bra i alla rum och miljöer som man önskar sänka ljudnivån. Skärmväggen har också en annan viktig funktion som rumsavdelare, då denna kan skärma av lokalen och skydda mot insyn. 

 

Presskontakt:

Daniel Nord

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Företagens IT säkerhet är mer hotad än någonsin när personal i större utsträckning jobbar hemma10.7.2020 13:13:06 CESTPressmeddelande

Många företag saknar helt eller delvis skydd mot den ökade storm av cyber-angrepp som organisationer utsätts för i skuggan av Covid-19 pandemin. Bristande kontroll då många anställda arbetar på distans, i kombination med förändringar i anställdas beteende när de jobbar hemma, bidrar till den ökade digitala säkerhetsutmaning som företag står inför just nu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum