E.ON Sverige AB

Ljungby Energi och E.ON i partnerskap

Dela

Vid kommande årsskifte startar Ljungby Energi elhandel. I uppstartsfasen har Ljungby Energi valt att samarbeta med E.ON för att sätta upp sina processer och alla andra förberedelser. Därefter kommer E.ON att bli balansansvariga för handel och produktion och i övrigt stötta för att minimera risker och administration och framförallt möjliggöra för Ljungby Energi att fokusera på den lokala affären.

Fler och fler mindre energibolag väljer nu att ta upp elhandeln inför den elhandlarcentriska marknaden. Men det ställer stora krav på de nya handelsbolagen. Riskerna på elmarknaden är betydande.

- Vi är glada och stolta över det framtida samarbetet med Ljungby Energi i den spännande utvecklingsresan de är inne på. E.ONs mångåriga erfarenhet ger oss möjlighet att stödja Ljungby Energi med bred kompetens kring handel, riskhantering och administration, säger Emma Borgström som är försäljningschef på E.ON Energilösningar avdelning Corporate Energy Sales.

- E.ON presenterade ett väldigt tilltalade koncept som gjorde att vi valde dem som samarbetspartner. I och med partnerskapet får vi tillgång till E.ONs allra senaste och modernaste stödsystem som möjliggör för oss att fokusera fullt ut på våra kunder och på vår lokala affär, säger Bo Schönbeck, VD på Ljungby Energi AB.

För ytterligare information, kontakta Emma Borgström, Försäljningschef Corporate Energy Sales, E.ON Energilösningar, telefon 072 – 2126263.

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen23.5.2019 13:46:47 CESTPressmeddelande

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum