Norrköpings kommun

Ljus vinter i Norrköping även i år

Dela

Norrköping Light Festival kommer att lysa upp vintermörkret i Norrköping även i år. Precis som under förra året skapas installationerna i regi av Norrköpings kommun tillsammans med det lokala näringslivet och lokala kreatörer.

Bild: Peter Holgersson.
Bild: Peter Holgersson.

 I år känns det viktigare än någonsin. Projektgruppen är i full gång med det förberedande arbetet och i det ingår att titta på hur det ska genomföras på ett bra sätt med tanke på den rådande epidemin. Sedan tidigare är det ju också klart att Musikhjälpen kommer till Norrköping i  december så det finns mycket att se fram emot i vinter, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Det blir sjätte året i rad som arrangemanget lyser upp Norrköpings innerstad. Precis som under tidigare år kommer det att omfatta en rad installationer som presenteras längre fram under hösten. Tanken är att lyfta fram den talang och teknik som finns i Norrköpings kommun.

Vi vill ha in många kreativa idéer och förslag till installationer och vi uppmanar dem som vill vara med och bidra att höra av sig till oss. Det här är något vi skapar tillsammans, säger Maria Olofsson.

Norrköping Light Festival är tillgänglig för alla och har snabbt blivit ett uppskattat inslag i Norrköping under december och januari. Intresset inom det lokala näringslivet är också stort och många företag har valt att engagera sig, liksom det lokala kulturlivet.

2020 har varit ett på många sätt ett tufft år. Därför är det extra kul att vi kan lysa upp mörkret under vintermånaderna även i år. Arrangemanget visar också upp, och tar vara på, den stora kreativa kraft vi har i Norrköping, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S).

Norrköping Light Festival 2020  planeras att ha premiär 27 november och kommer att visas till och med den 31 januari 2021.

Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 23 68

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande kultur- och fritidsnämnden, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 17 20

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Peter Holgersson.
Bild: Peter Holgersson.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum