Norrköpings kommun

Ljus vinter i Norrköping också i år

Dela

Norrköping Light festival kommer att lysa upp vintermörkret i Norrköping också i år. Precis som i fjol skapas installationerna i regi av Norrköpings kommun tillsammans med det lokala näringslivet och lokala kreatörer.

Bild: Fredrik Schlyter
Bild: Fredrik Schlyter

– Projektgruppen är i full gång med det förberedande arbetet och i det ingår att titta på hur årets Norrköping Light festival kan genomföras på ett så bra sätt som möjligt under rådande förutsättningar. Vi hoppas och utgår från att förutsättningarna i år blir mer positiva än i fjol. Antalet vaccinerade människor ökar för varje dag, men självklart är vår planering flexibel med tanke på pandemin, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Det blir sjunde året i rad som arrangemanget kommer att lysa upp Norrköpings innerstad. Likt tidigare år kommer det att omfatta en rad installationer som presenteras längre fram i höst. Tanken är att lyfta fram den talang och teknik som finns i Norrköpings kommun.

– Precis som förra året vill vi ha in många kreativa idéer och förslag till installationer, och vi uppmanar dem som vill vara med och bidra att höra av sig till oss. Det här är något vi skapar tillsammans, säger Maria Olofsson, projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun.

Norrköping Light festival är tillgänglig för alla och har snabbt blivit ett uppskattat inslag i Norrköping under december och januari. Intresset inom det lokala näringslivet är också stort och många företag har valt att engagera sig, liksom det lokala kulturlivet.

– Det känns mycket bra att Norrköping blir i en stad i ljus också i år. Inte bara för stadens egna invånare, utom också för alla dem som väljer att besöka vår stad just för att ta en promenad bland alla fantastiska installationer. Det ska bli spännande att se årets utformning av festivalen, som vi självklart kommer att genomföra på ett sätt som är anpassat efter rådande situation, säger Olle Johansson (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Norrköping Light Festival 2021 planeras att ha premiär 26 november och kommer att visas till och med den 31 januari 2022.

Kontakt:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 23 68

Maria Olofsson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande kultur- och fritidsnämnden, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 17 20

_________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Bild: Fredrik Schlyter
Bild: Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum