LO

LO: Positivt om förstärkt a-kassa – men höjningen måste bestå

Dela

LOs ordförande Susanna Gideonsson välkomnar dagens besked om att den förstärkta a-kassan förlängs i ytterligare två år.

- Vi är mycket glada över beskedet kring a-kassan i budgeten. Vi har jobbat hårt för att den högre a-kassan som infördes i vår skulle bli kvar. Ingen ska tvingas ut i fattigdom för att man förlorar jobbet, a-kassan ska vara en stabil bro över till nästa jobb, säger hon i en första kommentar.

- Det är bra att Socialdemokraterna har fått med samarbetspartierna på detta. Men om någon tror att dessa förbättringar ska rullas tillbaka om två år får de tänka om. I så fall blir det en valfråga, tillägger hon.

Enligt LO-ekonomernas senaste prognos tyder det mesta på att botten i den ekonomiska krisen till följd av coronapandemin är nådd, men risken är överhängande att arbetslösheten permanent biter sig fast på en ny högre nivå.

-Att i det läget för tidigt avveckla de stödåtgärder som införts och tro att skattesänkningar löser problemet, det är helt förkastligt, säger Susanna Gideonsson.

***

Kontakter

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum