Spendrups Bryggeri AB

Loka Crush är Årets Dagligvara 2015!

Dela

På bara ett drygt år har Spendrups genom Loka Crush etablerat ett nytt dryckeskoncept i Sverige vid sidan av vatten och traditionell läsk. I dag är den kolsyrade fruktdrycken en av de mest säljande i dagligvaruhandel och servicehandel och har med sina 70 procent minde socker än läsk blivit ett gott alternativ för hälsomedvetna konsumenter. Nu har Loka Crush utsetts till Årets Dagligvara 2015.

Lanseringen av Loka Crush fick en flygande start våren 2014. Budgeten som var satt till 2,5 miljoner liter det första året passerades med råge – under 2014 såldes över 11 miljoner liter och efter 14 månader såldes hela 18 miljoner liter. Även för handlarna var satsningen mycket lyckad. Under de första 11 månaderna bidrog Loka Crush med cirka 120 miljoner kronor i totalt försäljningsvärde i detaljistledet.

Loka Crush är nu inom läskkategorin det femte största varumärket i Sverige inom dagligvaruhandel och det fjärde största inom servicehandel. Att Loka Crush på så kort tid har nått svenskarnas gillande och nu korats som årets mest framgångsrika produktlansering är givetvis oerhört roligt:  

Med Loka Crush ville vi erbjuda en produkt som gör det möjligt att njuta utan att få dåligt samvete. Utmärkelsen Årets Dagligvara är en bekräftelse på  att vi har koll på vad konsumenten har för behov. Lanseringen av Loka Crush har även skett i nära samarbete med våra kunder, och vi är stolta över vår innovationskraft, säger Stefan Santos, marknadschef för Loka på Spendrups Bryggeri.

Årets Dagligvara delas ut av DLF, Svensk Dagligvaruhandel och Nielsen och belönar såväl kvantitativ försäljning som innovationshöjd. Här är juryns motivering till vinnaren Loka Crush:

Trots en till början tveksam Ulf Spendrup vågade ni ändå satsa. Ni fångade upp efterfrågan på det naturliga samt mötte konsumenterna när de har roligt. Ni har ritat om dryckeskartan och verkligen påverkat hela läskkategorins tillväxt. Och inte minst, konsumenternas gensvar är enormt! Nu råder det ingen tvekan längre – ni satsade helt rätt!

Produktens försäljning i värde: 150 MSEK
 
Produktens marknadsandel i sin kategori: 3,6% i kategorin läsk*
 
Produktens påverkan på hela kategorins tillväxt: 67%
 
Uppnådd distribution: 85% 

* Total omsättning kategorin läsk senaste året: 3861 MSEK

Fakta om Loka Crush: 

  • Innehåller vatten från hälsokällan i Bergslagen, fruktjuice, sötma från frukt och naturliga aromer
  • Fyra olika smaker: citron, päron, hallon och jordgubb   
  • Inga konserveringsmedel, färgämnen eller sötningsmedel
  • 70 procent mindre socker jämfört med läsk

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Santos, marknadschef Loka, 076 -116 79 50,  stefan.santos@spendrups.se

Annika Molander, kommunikationsdirektör Spendrups, 073-355 06 16,  annika.molander@spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum