Huddinge Kommun

Lokala dialoger ska bidra till ökat valdeltagande

Dela

Huddinge kommun tar till ett nytt grepp för att öka valdeltagandet i kommunen. I maj blir det två valdialoger, en i Flemingsberg och en i Skogås, där fokus ligger på lokala samtal mellan Huddinges invånare och politiker.

– För att öka valdeltagandet krävs många olika insatser. Vår förhoppning är att valdialogerna ska vara en väg. Tanken är att vi ska arbeta väldigt lokalt och att de som kommer på dialogerna verkligen ska få en chans att prata och diskutera med oss politiker, säger Ingalill Söderberg (DP), ordförande för demokratiberedningen i Huddinge kommun.

I Flemingsberg arrangeras dialogen tillsammans med Min syster, Ur dimman och Studiefrämjandet. Det blir liveuppträdanden, gratis mat och barnaktiviteter.

I Skogås är det ett samarrangemang med kulturföreningen Lyktan. Kvällens samtal leds av Karin Bruce, verksamhetsledare för LärOlika, en metod för att skapa meningsfulla och lärorika möten mellan människor som verkar och påverkar i olika delar av samhället.

Vid valet 2014 var valdeltagandet i Huddinge cirka 78 procent, men det varierade stort mellan olika områden i Huddinge. Enligt en sammanställning från Sveriges kommuner och landsting (SKL) skiljde det nästan 46 procent mellan de valdistrikt som hade högst respektive lägst valdeltagande i kommunen, Snättringe gård (cirka 92 procent) och Grantorp östra (cirka 46 procent). I valdistrikten Grantorp Östra, Flemingsberg C, Vårby gård västra, Visättra-Björnkulla och Västra Skogås röstade ungefär hälften i valet 2014 medan nio av tio använde sin rösträtt i Snättringe gård, Segersminne, Milsten, Balingsnäs och Fridhem.

Läs mer om valdialogerna

Lördagen den 12 maj på Fredens rike i Flemingsberg kl.14.00–17.00.
Onsdagen den 23 maj på Galleri Lyktan i Skogås kl.18.30–21.00.

Läs mer på huddinge.se/demokrati.

Representanter för samtliga politiska partier som idag är representerade i Huddinges kommunfullmäktige är inbjudna att delta på dialogerna.

För mer information kontakta:

Marcel Moritz, utvecklingsledare Huddinge kommun, 08–535 313 78
Ingalill Söderberg (DP), ordförande demokratiberedningen i Huddinge kommun, 08–535 301 88
Ulrika Lamberth, pressansvarig Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum