Umeå kommun

Lokala företag får extra stöttning genom klimatrådgivning

Dela

Energi-och klimatrådgivningen i Umeå kommun får 810 000 kronor från Energimyndigheten för att stötta lokala företag i klimatomställningen. Målsättningen med projektet är att utveckla en metod för att arbeta med klimatrådgivning för företag med tydlig koppling mot Umeås antagna klimatmål om en klimatneutral kommun till 2040.

— Vi hoppas kunna bidra med att minska klimatpåverkan och öka kunskapen i frågan.  Modellen kommer tas fram baserat på tidigare projekt och förfinas genom att erbjuda lokala företag stöd och rådgivning i att identifiera utsläpp och potential att minska dessa, säger Erik Eklund, energi-och klimatrådgivare på Umeå kommun.

För närvarande pågår ett arbete med att ta fram en lokal klimatfärdplan tillsammans med företag och organisationer i Umeå. En målsättning med detta projekt är att arbeta med den som utgångspunkt och bidra till att öka samverka för att minska klimatpåverkan.  

— Alla aktörer i Umeå behöver samarbeta på bred front för att vi ska uppnå Parisavtalet och den lokala målsättningen om klimatneutralitet. Vi vill med detta projekt kunna bidra till att hitta lokala lösningar tillsammans med företagen för att minska klimatpåverkan, säger Erik Eklund. 

Fakta:
Projektnamn: Klimatlotsning i Norr 
Projekttid: 2021-12-01 - 2022-12-31 
Budget: 810 000 kr  


För mer information

Erik Eklund 
Energi-och klimatrådgivare
Umeå kommun
070-237 53 63 
erik.eklund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Stämningsfullt med Umeås julbelysning29.11.2022 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Med första advent bakom oss och december framför oss växlar Umeå över från Höstljus till julbelysning. De främsta ljusbärarna – de ståtliga julgranarna på torgen – är exempelvis smyckade och tända. – Umeå behöver sitt ljus. Det bidrar till ökad trivsel, att folk går ut och möts och gör att vi bildligt och bokstavligt får ljuspunkter i tillvaron, säger Karin Isaksson, teknisk direktör på Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum