Lokala toppar pressar M-ledaren: Fäll Löfven!

Dela

Ulf Kristersson vill avsätta Stefan Löfven för att få chansen att bilda regering – oavsett vilket block som blir störst. Och han får starkt stöd för den linjen från lokala M-toppar, visar Dagens Samhälles rundringning.

 

Bakgrunden är decemberöverenskommelsen, DÖ. Många som Dagens Samhälle talat med anser att den fortfarande ger Moderaterna trovärdighetsproblem.

– Den var skräp, säger Fredrik Ahlstedt, oppositionsråd i Uppsala, och berättar att han när han knackar dörr får frågor om ifall det går att lita på att M inte gör en sådan uppgörelse igen.

Med de lokala topparnas stöd kommer också en hård press på Ulf Kristersson att ”inte vika ned sig”. Många ser det som naturligt att riksdagens betydelse ökar i det nya politiska landskapet. I praktiken blir det SD som avgör vem som blir statsminister.

– SD måste bekänna färg, säger Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.

Moderater som Dagens Samhälle talat med inser att det blir besvärligt att bilda en regering om Alliansen blir mindre än de rödgröna. Men de vill att Stefan Löfven röstas bort och att deras partiledare gör ett försök. De ser det som en investering i Moderaternas trovärdighet.

– Går det inte kan vi säga: Titta, SD ger Vänsterpartiet en maktposition i stället för att släppa fram en borgerlig regering, säger Patric Åberg.

Hela artikeln bifogas.

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum