Film i Väst

Lone Scherfigs The Kindness of Stranger inviger Berlins Filmfestival

Dela

Film i Västs samproduktion The Kindness of Stranger av den danska regissören Lone Scherfig har tagits ut till huvudtävlan vid filmfestivalen i Berlin och tävlar då om en Guldbjörn i februari 2019. Filmen öppnar också hela den prestigefyllda festivalen den 7 februari, vilket är första gången för en samproduktion från Film i Väst.

– Det är Film i Västs uttalade mål att vara i huvudtävlan i Berlin och vi lyckönskar Lone Scherfig och The Kindness of Stranger. Med denna prestigefulla invigning befäster vi Västra Götaland som Nordens ledande filmregion, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Filmen, som är Lone Scherfigs tionde, är en dansk-svensk-kanadensisk samproduktion som spelats in i Toronto, Köpenhamn och New York. Historien bygger på ett manus av Lone Scherfig själv. I rollerna ser vi bland andra Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel, Bill Nighy, Exben Smed och David Dencik.

Senast Lone Scherfig var i Berlin var 2016 då hon var manusförfattare till Pernilla Augusts Den allvarsamma leken, också det en av Film i Västs samproduktioner. Filmen visades i Special Gala.

Filmen handlar om en förfallen, en gång glamorös restaurang i hjärtat av New York. Här vänder karaktärerna in och på sig själva samtidigt som de successivt upptäcker att deras hopp och räddning kan ligga i mötet med nya medmänniskor. I osäkra och hårda tider, då många lever nära undergången visar det sig att tillfälliga sammanträffanden och ögonblick av kärlek till sin nästa kan få överraskande följder.

Malene Blenkov har producerat för Creative Alliance och Strada Films med stöd av Det Danske Filminstitut och Telefilm Canada. Filmen har också stöttats av DR, Ontario Creates, Copenhagen Film Fund, Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, Entertainment One og Ingenious Senior Film Fund/Apollo Media, i samproduktion med Unlimited Stories i Sverige, Nadcon, D’Artagnan, Film i Väst, Arte Grand Accord WDR/ARTE och ARTE France Cinema.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum