Åre 2019

LONGINES FUTURE SKI CHAMPIONS: FRAMTIDEN I DEN ALPINA SPORTEN

Dela

I skuggan av FIS Världsfinalen 2018 samlas även framtidens alpina stjärnor i Åre. Det är tävlingsåkare under 16 år från Österrike, Canada, Kroatien, Finland Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Slovakien, Slovenien, South Korea, Sweden, Schweiz och USA som slåss om pokalen av mästerskapet. Världsstjärnan Mikaela Shiffrin är ambassadör för tävlingen och finns med på en hörn av upplevelsen.

Longines Future Ski Champions är en internationell ungdomstävling i alpint. Den arrangeras varje år för att den yngre generationen ska få ett smakprov av framtiden. Representanterna ifrån Sverige är vinnarna av fjolårets U-SM av alpint och blir alltså inbjudna till den internationella tävlingen. Pojkarna och flickorna tävlar vartannat år var och detta år är det killarnas tur att göra upp vem som är världens bästa U-16 åkare.

Anton Rösnäs från Sveg är en lugn, jordnära kille som representerar Sverige i tävlingen. Han åker runt hela Sverige för att tävla och spenderar en stor del av sin tid i Vemdalen. Han är förväntansfull men inte nervös, utan menar på att det är mest roligt och spännande att delta. Han har siktet inställt på en topp 3 placering.

– Siktet är inställt på pallen men vi får se hur det går, säger det unga framtidshoppet.

Idag den 16:e mars klockan 10.30 går startskottet i första åket och 11.30 i andra åket. Anton startar som nummer 6 i tävlingen. Direkt efter tävlingen är det dags för blomsterceremonierna för att presentera vinnarna. Kvällen följs upp av prisceremoni kl.15.30 på scenen vid målområdet.

Vad? Longines Future Ski Champions Ungdomstävling för killar U-16

Var? Alpina Nationalarenan i Åre

När? 1:a åket klockan 10:30, 2:a åket klockan 11:30

Startlistan klicka här

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum