LO

LOs förste vice ordförande delar ut Ivar Lo-priset.

Dela

På söndag 23 februari delar LOs förste vice ordförande Therese Guovelin ut Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris till författaren Lena Kallenberg. Vid prisutdelningen medverkar också journalisten och författaren Gunilla Kindstrand. Musikerna Jan Hammarlund och Stefan Ydefeldt framför sånger av Bertold Brecht.

Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris är sedan 1986 ett av Sveriges största litterära priser. Det delas ut årligen, på Ivar Lo-Johanssons födelsedag, och har som syfte att stödja och stimulera nordisk arbetarlitteratur. Prissumman är 125 000 kronor.

Tid: Söndagen den 23 februari 2020, kl.13.00 – 14.30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.

Läs mer på www.ivarlopriset.se


För ytterligare information, kontakta:
Mats Erikson, LO
Tel: 070-655 25 46 
e-post: mats.erikson@lo.se

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum