Göteborg & Co AB

Lotta Schelin uppmanar unga fotbollstjejer att våga drömma stort – join a Team!

Dela

I veckan avgörs årets största damfotbollsmatch i Europa på Gamla Ullevi i Göteborg. Några av världens främsta fotbollsspelare kommer då att göra upp i finalen av UEFA Women´s Champions League som går av stapeln 16 maj. Inför och i samband med den här stormatchen frontar världsstjärnan Lotta Schelin en digital kampanj där hon uppmanar unga tjejer att våga drömma stort, anmäla sig och ta chansen att börja spela fotboll.

Lotta Schelin. Foto: Tommy Holl.
Lotta Schelin. Foto: Tommy Holl.

Lotta Schelin är en av vårt lands främsta fotbollsspelare genom tiderna och hennes meritlista är lika lång som imponerande. Hon har bland annat tagit emot diamantbollen fem gånger, blivit uttagen i världslaget, vunnit OS-silver och VM-brons, blivit fransk ligamästare åtta gånger och kammat hem tre vinster i Champions League.

Det är första gången Sverige anordnar en Champions League-final, vilket är ett fint kvitto på att vårt land har en självklar plats på fotbollskartan, både på dam- och herrsidan. För att sätta Göteborg och Sverige på kartan ytterligare har man i de digitala kampanjer som skapats kring finalen använt sig av #equalgoalsgothenburg för att på så sätt ytterligare belysa satsningen på en jämställd fotbollsvärld.

Göteborgs Fotbollförbund och Göteborg & Co, som är en del av Göteborgs Stad storsatsar därför på kampanjen ”Join a Team” som är en av fyra viktiga legacyprojekt som pågår inför och i samband med finalen. Fokus i den här kampanjen är att locka fler tjejer att anmäla sig och börja spela fotboll.

Legacyprojekten är en viktig del i Svenska Fotbollförbundets satsning Plus 10 000, där målet och visionen är att tillsammans inspirera och stimulera så att fler flickor och kvinnor blir en del av fotbollsfamiljen. Det här innebär fler tjejer som fotbollsspelare, fotbollsledare, fotbollsdomare samt andra viktiga roller i klubbar och föreningar.

Lotta Schelin, som förutom att fronta den digitala kampanjen ”Join a Team” även är officiell ambassadör för finalen, uppmanar alla unga tjejer att våga drömma stort och att bli en del av fotbollsfamiljen.

– Oavsett om du har som mål att spela en Champions League-final eller om ditt mål är att du vill röra på dig och träffa nya vänner kommer fotbollen att skapa band och relationer som du i många fall kommer ha med dig livet ut. Som lagspelare tar du med dig viktiga lärdomar även utanför fotbollsplanen, som till exempel hur en grupp fungerar, hur man tar hänsyn till andra människor och hur man håller ihop i både framgång och motgång, säger Lotta.

För mer information & anmälan besök: https://www.svenskfotboll.se/joinateam/

Under #equalgoalsgothenburg i sociala medier lyfts nu en mer jämlik fotbolls- och sportvärld där alla är välkomna; oavsett kön, ålder eller bakgrund.

Kontakter

Göran HavikProjektledare internationella evenemangSvFF

Tel:08-735 95 88

Bilder

Lotta Schelin. Foto: Tommy Holl.
Lotta Schelin. Foto: Tommy Holl.
Ladda ned bild
Gunnilse IS F10/11. Foto: Happy Visuals.
Gunnilse IS F10/11. Foto: Happy Visuals.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Imorgon öppnar bokningen för Göteborgs Kulturkalas9.8.2021 12:04:33 CEST | Pressmeddelande

Imorgon tisdag, den 10 augusti klockan 10 öppnar bokningen av årets programpunkter på Göteborgs Kulturkalas, 20–22 augusti. Säkra dig en plats på just din favoritprogrampunkt. Missa inte årets nyhet Kulturpresenten, utomhusbion på Götaplatsen, teaterföreställning, barn- och ungdomsaktiviteter i Kviberg och allt annat som händer på 70 platser i hela Göteborg. Kolla in programmet och boka en plats på goteborgskulturkalas.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum