Luleå stift, Svenska kyrkan

Lotten från Luleå blir volontär i Bryssel

Dela

I höst åker Lotten Vallgårda från Luleå till Svenska kyrkans församling i Bryssel. Där kommer hon arbeta tillsammans med svenskar från olika delar av landet, för att möta turister och boende.

Lotten Vallgårda är uppvuxen i Nederluleå församling, Luleå, och har redan provat på att bo i Belgien:

– För ganska exakt ett år sedan landade jag i Bryssel, en stad som då var helt ny för mig – och dessutom väldigt mycket större än Luleå. Jag kom dit för att vara au pair och mitt i alla nya intryck blev jag tipsad om att gå till Svenska kyrkan i Bryssel. Där hittade jag något jag kände till, trygghet, vänner och mitt vardagsrum i storstan. Nu vill jag åka tillbaka och denna gång vara den som kan skänka andra lite trygghet, glädje och kanelbullar, säger Lotten Vallgårda.

Svenska kyrkan i Bryssel har funnits i sitt nuvarande hus på Avenue des Gaulois 35 i Etterbeek sedan 2007, men församlingen har funnits i området sedan tidigare. Här sker verksamhet precis som i Sverige, med vigslar, dop, gudstjänster och barnverksamhet.

– Jag kommer jobba åt Svenska kyrkan i Bryssel med lite blandade uppgifter. Främst kommer jag hålla mig i kaféet där jag ska laga mat, baka och träffa människor, men då och då blir det även att jag slinker upp på övervåningen för att hjälpa till med barngrupper.

Vad ser du mest fram emot?
– Svår fråga! Jag tror det blir helheten, att få arbeta tätt med människor i en utlandskyrka i ett litet arbetslag.

Vill du intervjua Lotten?

Mobil: 076-845 88 86

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum