Loui Sands berättelse om att vara född i fel kropp – i Studio Halebop

Dela

Tidigare handbollsproffset Loui Sand är aktuell i det femte avsnittet av podcasten Studio Halebop. Han delar med sig av en starkt berättelse om sorg, kärlek, vänskap och hur han efter otaliga försök till slut fick sitt körkort.

Loui Sand pratar i Studio Halebop
Loui Sand pratar i Studio Halebop

– I hela mitt liv har jag känt ett utanförskap och att ingen kan förstå hur det är att vara jag. Det är egentligen inte så konstigt, jag är adopterad, mörkhyad och transexuell i en och samma kropp. Inte så många som är det, och i mitt sommarsnack berättar jag om hur det påverkat mitt liv. Jag hoppas att min berättelse gör att andra inte känner sig lika ensamma som jag har gjort, säger Loui Sand.

Loui Sand är föreläsare och tidigare professionell handbollsspelare, som bland annat gjort över hundra landskamper med svenska damlandslaget. 2019 avbröt han sin handbollskarriär och gick ut med att han under en lång tid mått väldigt dåligt över att vara född i fel kropp. Kort därefter påbörjade Loui den könsbekräftande behandling som han just nu befinner sig mitt i. 

– Louis berättelse är personlig, rolig men framför allt väldigt viktig och kan påverka många andra unga där ute som känner sig ensamma och oförstådda. Det är en berättelse som behöver höras och jag är väldigt stolt över att vi genom Studio Halebop möjliggör för fler att dela sina fantastiska historier, säger Johanna Sahlman.

Studio Halebop har tagit rygg på ett av Sveriges populäraste program, men vill addera en större bredd av berättelser och personer i ett rappare format. Förutom Loui Sand kommer vi även att få lyssna till artisterna Janice Kamya Kavander och Parham, fotografen Paul Edwards, programledaren Reine-Alix Ndegeyinka och kreativa konsulten Nadia Kandil. 

Du kan lyssna på Loui Sands avsnitt i Studio Halebop där poddar finns.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:
Canan Yasar, presskontakt Halebop, canan.yasar@obeyapr.se, 070 383 07 48
Johanna Sahlman, Head of Halebop, johanna.sahlman@halebop.se

Bilder

Loui Sand pratar i Studio Halebop
Loui Sand pratar i Studio Halebop
Ladda ned bild

Länkar

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

Ny kortfilm ska skapa samtal om mat och identitet9.12.2020 07:00:00 CETPressmeddelande

Det kreativa kollektivet Wulira Studio vill undersöka mat kopplat till identitet, framför allt bland minoritetssvenskar – vilket har resulterat i kortfilmen Fuck Your Fusion. Filmen lyfter bland annat fram hur minoriteters matkulturer ofta blir accepterade först när trendiga fusion-restauranger plockar upp dem. Fuck Your Fusion är en del av Halebop Creative Call, en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum