Lantbrukarnas Riksförbund

Louisa Ekroth ny HR-chef för LRF

Dela
Louisa Ekroth har utsetts till ny HR-chef för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Louisa kommer närmast från rollen som Global HR-chef för affärsområdet Menswear på H&M.

-          Jag vill välkomna Louisa Ekroth till uppdraget som HR-chef inom LRF. LRF har ett välutvecklat HR-arbete och en bra grund att stå på. Med Louisa som HR-chef kommer vi kunna fortsätta vårt arbete med att ännu tydligare koppla vår HR-strategi till de övergripande strategiska mål och förflyttningar som vi arbetar mot. Louisa har en gedigen bakgrund som HR-chef i flera andra tjänsteproducerande företag där hon framgångsrikt utvecklat, byggt och drivit framgångsrika HR-avdelningar, säger LRFs VD och koncernchef Anna Karin Hatt.

Louisa Ekroth har en gedigen bakgrund som HR-chef i olika delar av näringslivet och har tidigare varit HR-chef på PS Communication, Bluegarden och senast för affärsområdet Menswear på H&M. Louisa kommer leda LRFs HR-avdelning och vara en del av LRFs ledningsgrupp.

-      Jag är mycket glad över uppdraget som ny HR-chef för en sådan viktig organisation som LRF är. Det känns spännande att få vara en del av en organisation som driver viktiga framtidsfrågor för LRFs medlemmar och för samhället i stort.Jag kliver in med ödmjukhet och jag ser fram emot att arbeta i en av Sveriges största medlemsstyrda organisationer. Jag hoppas jag kan bidra med mina erfarenheter från näringslivet och tillsammans med medarbetarna inom LRF fortsätta att utveckla det fina HR-arbete som bedrivs idag, säger Louisa Ekroth.

Louisa tillträder den 13 mars och efterträder Annica de Jong som efter 12 år som HR-chef för LRF gått till en ny roll som HR-chef för Sveaskog.

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Om

Lantbrukarnas Riksförbund
Lantbrukarnas Riksförbund
Franzéngatan 1
11251 Stockholm

010-1844000https://www.lrf.se/

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket 

www.lrf.se

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Pressinbjudan: Gratis frukost i skolan – en demokratisk rättighet?2.6.2023 11:58:25 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till seminarium under Järvaveckan 2 juni kl 18.45-19.10. Medverkar gör bland annat Nooshi Dagostar (V) och Elisabeth Thand Ringqvist (c). I takt med den skenande inflationen i samhället har frågan om gratis skolfrukost tagit alltmer plats i debatten. Å ena sidan larmar skolor och kommuner om elever som kommer hungriga till skolan, å andra sidan hävdar vissa att hungriga skolbarn är en modern myt.

EU-topp besöker Sverige för att prata grön omställning12.5.2023 06:47:51 CEST | Pressmeddelande

Den gröna omställningen är i fokus när Wolfgang Burtscher, generaldirektören för EU-kommissionens direktorat för jordbruk och landsbygdsutveckling, besöker Sverige. Burtscher får en möjlighet, att via en rundvandring på Palle Borgströms gård, se vilka effekter EU:s förslag kan få på det svenska jord- och skogsbruket. Det handlar bland annat om mål om restaurering av ekosystem, som i praktiken kan innebära att stora arealer skog och jordbruksmark måste tas ur produktion. Dessutom finns mål om att restaurera i storleksordningen en miljon hektar betesmark i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum