Linköpings kommun

Louise Felldin blir ny näringslivsdirektör i Linköpings kommun

Dela

Louise Felldin har utsetts till ny näringslivsdirektör i Linköpings kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 mars 2020.

Louise Felldin
Louise Felldin

Louise Felldin arbetar idag som kommunikationschef för Marknad och affärsutveckling på RISE, Sveriges forskningsinstitut. Innan dess har hon bland annat arbetat som kommunikationsdirektör på Swedish ICT och som vd för Markus reklambyrå.

Hon ser fram emot sitt nya uppdrag och säger att hon uppfattar Linköping som en progressiv och nytänkande stad.

– Nu har jag jobbat i Stockholm i sju år. Men jag har bott och arbetat i Linköping i 18 år, så jag känner till regionen och har alltid imponerats av stadens drivkraft. Det finns innovativa kommunala bolag, högteknologiska företag, lysande vetenskapsparker och ett starkt universitet. Linköping är förmodligen den mest spännande staden att få vara näringslivsdirektör för.

Louise är glad över att få återvända hem till Östergötland och att få arbeta för en hållbar, attraktiv och växande stad. Hon framhåller att det redan finns en bra samverkan mellan olika aktörer, och hon medverkar gärna till att den blir ännu starkare. Utifrån sin bakgrund kan hon bidra med nätverk och ett nationellt perspektiv på lokal utveckling. Hon har också många års erfarenhet av såväl ledarskap som kommunikation.

– Kommunikation är viktigt för att få samverkan att fungera. Jag hoppas att jag kan vara en brobyggare.

Kommundirektör Paul Håkansson är glad över rekryteringen av den nya näringslivsdirektören.

– Louise har erfarenheter och kompetens som passar med Linköpings profil som stad, där idéer blir verklighet. Hon kan bära vidare och skapa nyttor av det förnyelsearbete som är genomfört inom näringslivsområdet i kommunen. Louise erfarenhet som vd i ett företag som arbetat på marknaden behövs i kommunledningen, där hon blir en viktig spelare.Kontakter

Paul Håkansson, kommundirektör
telefon 070-533 32 87

Louise Felldin, ny näringslivsdirektör
telefon 070-278 77 40

Bilder

Louise Felldin
Louise Felldin
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum