Svenska Cykelförbundet

Louise Jannering och nya piloten Catrin Nilsson ordnande VM-brons i tempo efter grym sista runda

Dela

”Det blev VM-brons efter ett fantastiskt bra disponerat lopp!” Förbundskaptenen Michael Lindgren var så nöjd och imponerad efter Louise Jannering och nya piloten Catrin Nilssons TT-lopp på fredagskvällen svensk tid i den kanadensiska VM-orten Baie-Comeau.

Det nykomponerade tandemparet med Louise Jannering och Catrin Nilsson gjorde sin VM-entré på svensk primetime strax efter halv åtta. De gjorde ett mycket fint världscuplopp i tempo för en vecka sedan, vilket var den internationella debuten efter att tidigare bara tävlat på hemmaplan i Uppland vid ett par tillfällen.

I Baie-Comeau vässades konkurrensen en del jämfört med Quebec ska sägas. Och det var absolut inget att göra åt det brittiska guldtandemparet som snittade nästan 43 kilometer i timmen på de nära tre milens TT-lopp. Irländska duon Katie-George Dunlevy/Eve McCrystal var, liksom i Quebec, för svåra.

Loppets mest underhållande strid skulle i ställer bli den om bronset. Det var tight med bronsplatsen med Polen under två tredjedelar av TT-loppet i tandem.

”Ja, det var sekundstrid med med dem under de första två varven. På det sista krossade Louise och Catrin polskorna! Fantastiskt bra första dag på VM och tempoloppen. Nu laddar vi om och ser verkligen fram emot linjeloppen på söndag”, säger en mycket glad Michael Lindgren.

VM tempo klass tandem

  1. Sophie Unwin/Jenny Holl, Storbritannien 39.57,21
  2. Katie-George Dunlevy/Eve McCrystal, Irland +49,53
  3. Louise Jannering/Catrin Nilsson, Sverige +3.21,15
  4. Justyna Kiryla/Kamila Wojciekiewicz, Polen +4:00,17
  5. Candice Kennedy/Kelly Fettes, Australien, +4.52,43
  6. Carla Shibley/Meghan Brown, Kanada +5.41,31

Daniel Strandberg inledde världsmästerskapen i Kanada med att komma 14:e i C3-herranas tempolopp.

Text och foto: Svenska Cykelförbundet, ange fotocred

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Tufft VM-linjelopp för Ludvigsson när Evenepoel vann i rena krossen25.9.2022 11:11:13 CEST | Pressmeddelande

Herrarnas VM-linjelopp över 267 kilometer var en mastig historia där den ende svensken, Tobias Ludvigsson, fick släppa till sist kontakten med huvudklungan efter ett struligt varv med en kostsam bakhjulspunktering med sju och en halv mil kvar. Ludvigsson kämpade sig tillbaka men bröt senare. Vann gjorde extremt formstarke 22-åringen Remco Evenepoel. Belgaren krossade allt motstånd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum