Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Luleå Basket är årets matcharrangör i SBL dam

Dela

Årets matcharrangör i SBL dam är Luleå Basket. Klubben har prenumererat på detta pris de senaste åren och lyckas alltså ta det ännu en gång. Överlägset bäst publiksnitt i serien samt en arena och ett tänk som gör att upplevelsen blir fantastisk avgör ännu en gång.

Utmärkelserna röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets matcharrangemang: Luleå Basket
För nionde året i rad leder Luleå Basket publikligan i SBL dam, den här säsongen med ett snitt på 1397 personer per match. Luleå Energi Arena kokar när hemmalaget spelar, och varje match blir en basketfest.

Luleå Basket tar emot sin utmärkelse i samband med lördagens kvartsfinal mot Högsbo Basket på hemmaplan i Luleå Energi Arena. 

Svenska Basketbollförbundets motivering:
Detta är den mest förutsägbara vinnaren av detta pris men ska sanningen fram börjar Luleå få konkurrens. Det beror inte på att Luleå dippar utan att fler har höjt sig. Ribban för hur ett basketarrangemang ska se ut sätts dock alltjämt av årets vinnare. Upplevelsen som besökare är bäst i Luleå Energi Arena hur du än vänder och vrider på det och det - gott folk - kommer inte av sig självt. Årets matcharrangör i SBL dam 2018-2019 är Luleå Basket.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum